Mooi boekennieuws voor lezers & de boekhandel

Share This:

Bookaroo wil het alternatief voor Bol.com zijn

“Lezers steunen liever de boekhandel dan een webreus, maar als consument kiezen zij toch vaak voor het grote gemak. Via het nieuwe Bookaroo, koop je via de boekhandel én heb je je boek snel in huis.” Aldus de krantenkop dit weekend in een meer dan duidelijk artikel in De Volkskrant over de lancering deze week van deze boekenwebsite www.bookaroo.nl – met als doel de boekhandel te ondersteunen.

Van harte hopen wij dat boekenlezers deze – ook nog eens zeer mooie – website bezoeken om daar hun boeken te bestellen.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/fan-van-de-boekhandel-bookaroo-wil-het-alternatief-voor-bol-com-zijn~b1f2034f/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

’t HIPPE KASBOEK ‘KAKEIBO’

Share This:

handig: scan deze Q&R code met je mobiel & bestel bij BOL.Com direct jouw KAKEIBO

KAKEIBO: Waar blijft mijn geld toch?

Vraag je je dat ook wel eens af? Is je geld voor het einde van de maand al op of bleef er niets over? Weten waar je geld blijft geeft rust, voldoening en financiële vrijheid. Door al die digitale betalingen als pinnen, creditcards, aankopen met je mobiel, zijn we het gevoel van de fysieke waarde van geld kwijt aan het raken. Geld is minder tastbaar en daarom verliezen we inzicht & overzicht in onze financiële huishouding.

Korte geschiedenis en de kracht van Kakeibo

Japan kent eeuwenoude tradities & wijsheden van een zuivere eenvoud, schoonheid en minimalisme. De Japanse traditie van de Kakeibo is meer dan honderd jaar oud. Een van de eerste vrouwelijke journalisten in Japan, Hani Motoka, promootte de Kakeibo al in 1904: het huishoudboekje voor vrouwen om geld vooraf te verdelen in potjes en uitgaven op te schrijven. Zo kregen vrouwen inzicht in hun financiën. De Kakeibo (spreek uit als Kakebo) is daar nog altijd gewild evenals in de VS en in Europa.

Je Kakeibo bijhouden gaat eigenlijk over geld bewuster uit te geven

DURVEN, DROMEN, DOEN! NIETS MOEDIGT ZO AAN ALS HET ZOETE GEVOEL VAN JE EERSTE BEREIKTE SUCCES VAN EEN VAN JE  DOELEN

De kracht van KAKEIBO is simpel: door heel bewust uitgaven op papier op te schrijven ga je bewuster ervaren wat je uitgeeft en waaraan. Mindful met je geld omgaan betekent ook dat je bewuster bent om te sparen voor een of meerdere doelen die je wilt bereiken.

Bedenk ook daarnaast als je minder geld gaat uitgeven, waar jij graag voor wilt sparen? Want met het bijhouden van je Kakeibo zal je merken dat je op je dagelijkse, wekelijks en maandelijkse uitgaven kunt besparen. Grote of kleine doelen? Dat maakt niet uit maar het meest realistisch is binnen zes maanden tot een à twee jaar.

Principe van het werken met en in je Kakeibo

De basis van een goedwerkende Kakeibo is het inzicht in wat er binnen komt aan inkomsten (zoals salaris) en wat er sowieso aan vaste lasten uit gaat als hypotheek/huur, verzekeringen, kosten voor gas, water en elektra. Dat soort dingen. Om alles financieel duidelijk te krijgen volg je de VIJF Kakeibo STAPPEN in het boek en krijg je reëel overzicht wat je per maand overhoudt voor persoonlijke uitgaven als huishoudgeld, kleding en extra’s. Ook weet je dan wat je per maand kunt sparen. Je schrijf contante en pinuitgaven op in je Kakeibo en zie je – hoe confronterend misschien ook – of je te veel hebt uitgegeven of juist dat er onderaan de streep nog geld over blijft. Het kost je misschien een uurtje per week maar dan heb je financiële rust in het verschiet als je de handige tips in de Kakeibo volgt en aanhoudt. In je Kakeibo staan ook inspirerend thema zoals:

  • WabiSabi, over de manier van leven: wat is nodig en overbodig.
  • Pay it forward: geven vanuit je hart en een goede daad doorgeven.
  • Kaizen: dat staat voor een goede verandering in kleine stapjes te nemen, om beter in balans te blijven. Grote stappen nemen, maakt dat je omvalt of dat het niet het juiste resultaat oplevert. Voor je Kakeibo betekent dat dat je financiële administratie voor een keer flink uiteen gehaald wordt met als einddoel: financiële inzichten en financiële rust!
  • Je zult zien dat jij je gevoelswaarde voor geld weer terugkrijgt en je meer financieel bewustzijn gaat ervaren voor een gelukkiger leven zonder financiële stress.

De kracht van Kakeibo is ook heel  ZEN

Kakeibo is om je mindful te inspireren om kleine stappen te zetten waarmee je financiële stress verbant en je focust op nieuwe doelen.

De auteurs van Kakeibo zijn Inge Boot en Marina Steinmann. Naast partner en moeder zijn beiden Lean Sensei. Lean staat in een notendop voor: verbeteren in kleine stapjes om een maximale waarde te realiseren met zo min mogelijk verspillingen waarbij. Inge en Marina behaalden allebei een Lean Six Sigma Black Belt en zijn projectmanagers van verbeter/verandertrajecten en geven trainingen bij een grote overheidsinstelling in Nederland. Enkele principes van Lean – kwaliteit, verbetering en beheersing – raken ook aan het idee achter Kakeibo; het plannen, verbeteren en beheersen van je eigen financiën. Gebaseerd op hun brede deskundige ervaringen in de praktijk, ontwikkelden Inge en Marina deze Nederlandse Kakeibo voor vrouwen om financieel te groeien en te bloeien.

De KAKEIBO is een prachtig uitgevoerd hardcover boek, volledig in kleur en voorzien van kleurrijke aquarellen gemaakt door de kunstenares Palma Grevenstuk.

Prijs € 24,50. Verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en België. En als je nu in de maand juli start met dit Kakeibo kasboek ervaar je voor einde van dit jaar 2019 zeker financiële rust!

www.kakeibo.nl  #kakeibo   FB: Kakeibo

Vaderdag, boeken voor mannen in deze Spannende Boeken Weken

Share This:

Enkele bijzondere Vaderdag boeken voor mannen:

Iedereen eet sambal van literair schrijver Peter Storm van Leeuwen.

Zeer spannend zeezeilend avonturenboek De Surinaamse Connectie van Raymond K.

Of voor vaders die ondernemer zijn: Pionieren met passie van ondernemend schrijfster Karen Wurpel.
Voor wie durft … erotische verhalenboek van ’n bekend advocaat onder pseudoniem Mr. Robin van Rheijn: De advocaat & en zijn vrouwen.
Of het boek Costen ende Baeten van Willem Bol over zijn waargebeurde en onthutsende A.S.R. verzekeringsverhaal

25 mei Bookstore Day 2019

Share This:

Bij alle Libris & BLZ. Boekhandels in Nederland is het zaterdag weer de jaarlijkse Bookstore Day. Over de hele wereld is het het de bedoeling de onafhankelijke boekhandel in het zonnetje te zetten. De boekhandelaren doen dat die dag met lezersactiviteiten en mooie boekaanbiedingen. En zondagmiddag 26 mei leest Laurenz Mol voor uit zijn boek ‘Verknipt tijdens het literair festival in Breda.

Workshops 16 mei bij Libris Bilthovense Boekhandel

Share This:

Voor dames die geen fan zijn van OPRUIMEN & HUISHOUDGELD: donderdag 16 mei 2019 bij de Libris Bilthovense Boekhandel in Bilthoven een exclusieve twee-in-een workshop. Deze bestaat uit de bekende Japanse Kon Mari (opruim) methode & de Japanse KAKEIBO methode voor mindful geld uitgeven. Maaike Frisis Nederlands eerste & bekende Kon Mari consultant en vertelt over opruimen: hoe je daarmee rust, ruimte en inzicht kunt creëren. Inge Boot & Marina Steinmann, de Nederlandse Kakeibo deskundigen vertellen over mindful geld uitgeven.

Aanvang 19.00 uur – entree 7,50 euro. Aanmelden s.v.p. per mail info@bilthovenseboekhandel.nl

Wat er zo al begin 2019 gebeurde

Share This:

DE ROMAN MANZANILLA

Begin dit jaar werd de roman ‘Manzanilla’ genomineerd voor een van Nederlands spannende boek 2018 door Vrouwenthrillers.nl Eind januari werd bekendgemaakt dat schrijfster Jose Kruijer met ‘Manzanilla’ door de lezers werd gekozen tot 4de beste Nederlandse Spannende boek van 2018.

Het nieuwe boek ‘KAKEIBO’ was veelvuldig in de media de eerste drie maanden van het nieuwe jaar. De ‘Flow’, ‘Wendy’ en ‘Happinez’ magazines, De landelijke kranten als het AD, Telegraaf en NRC besteedden volop aandacht aan dit hippe huishoudboek. En vele lezers lieten de schrijvers van KAKEIBO, Inge Boot & Marina Steinmann weten vol enthousiasme te zijn begonnen aan hun kasboek. Ook in maart startten weer honderden dames met het op orde brengen van hun financiën.

Het nieuwe spannende avonturenboek De Surinaamse Connectie, het vervolg op Kapitein Coke dat eind december verscheen was een van de boeken tijdens De SPANNENDE BOEKENWEEK die begin maart van start ging in onder meer Amsterdam

Spannende boektrailer ‘De Surinaamse Connectie’

Share This:

Het vervolg op het spannende boek Kapitein Coke: ‘De Surinaamse Connectie’

Share This:

 

Een jaar na het spannende & waargebeurde verhaal Kapitein Coke van Raymond K. is er dan het vervolg: De Surinaamse Connectie. In De Suriname Connectie schrijft Raymond over een avontuurlijke zeiltocht op een 11 meter lang jacht De Esmeralda van Tenerife tot een laadpunt voor de Surinaamse kust.

 

 

 

 

Het begin van … De Surinaamse Connectie:

Paramaribo: ‘Baas, ik ben er helemaal klaar voor,’ zei Steven in het grote landhuis tegen de charismatische man. Die glimlachte en stopte wat spullen in een lederen reistas. ‘We vertrekken meteen naar Zanderij, er staat een vliegtuigje gereed dat ons naar Washabo vliegt.’

– – –

De Beechcraft Turboprop steeg op vanuit de Venezolaanse jungle richting Washabo met Eduardo – expert in transporten tussen Colombia, Venezuela en Suriname – aan boord voor een ontmoeting met een mysterieuze man. Het bezoek zou volledig anoniem blijven.

Guyana: Roger, een van de grootste cocaïne-exporteurs naar de VS, geniet van een vrij leven. Als onderwereldfiguur heeft hij ook contacten met leiders in Suriname. Levert rebellen wapens en staat bekend om zijn meedogenloos moordcommandoteam.

Spanje: Ray wordt gebeld door zijn Surinaamse vriend Wilfred. ‘Ray, geloof me, dit is de allergrootste man uit mijn land, ze hebben een kapitein nodig’.

Enkele maanden later zegt Ray tegen zijn zeilmaatje: ‘Wij zijn klaar, het is een kwestie van ons boeltje pakken, richting Tenerife vliegen, bevoorraden en dan zijn we onderweg’. Het was heel laat in het jaar en het kon wel eens een onstuimig zeilreisje worden, dacht hij.

* * *

Raymond K. schreef zijn eerste ultra spannende boek Kapitein Coke in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, waar hij na zijn laatste aanhouding in 2015 onder gevaarlijke omstandigheden verblijft. En nog steeds in afwachting is van zijn rechtszaak.

In De Suriname Connectie schrijft Raymond over een avontuurlijke zeiltocht die begint op Tenerife tot aan een laadpunt voor de Surinaamse kust. Met enorm slecht weer, motorpech en op voedselrantsoen wordt aan boord gevreesd voor het verlies van de lading en voor schipbreuk. Niet alleen op de Atlantische Oceaan loert het gevaar. In Suriname en Nederland schijnt men eigen, vooral andere plannen voor de lading te hebben. Een bizarre zoektocht met een ATR 72 op zee volgt. Na de vele versleutelde telefoonberichten blijkt dat de connecties liegen en bedriegen. Na alweer een bezoek van Surinaamse ‘kledingkasten’ wordt midden in het tropische Trinidad een radicaal besluit genomen.

Het spannende boek DE SURINAAMSE CONNECTIE ligt nu in de boekhandel. Ook in digitale versie verkrijgbaar. 

ISBN 97 89491 535 826 – 224 pagina’s

De lancering van de Nederlandse ‘KAKEIBO’

Share This:

 De al 100 jaar Japanse filosofie van de KAKEIBO         

*** voor een gelukkige leven zonder financiële stress ****  

Waar blijft mijn geld toch iedere maand?

Vraag je je dat ook wel eens af? Is je geld voor het einde van de maand al op of bleef er niets over? Weten waar je geld blijft geeft enorme rust, voldoening en financiële vrijheid. Door al die digitale betalingen als pinnen, creditcards, aankopen met je mobiel, zijn we het gevoel van de fysieke waarde van geld eigenlijk kwijt aan het raken. Geld is minder tastbaar en meer ongrijpbaar geworden. Letterlijk en figuurlijk zijn we de gevoelswaarde voor geld verloren en verliezen we daarmee inzicht & overzicht in onze financiële huishouding.

Korte geschiedenis van de kracht van de Japanse Kakeibo

Japan kent eeuwenoude tradities & wijsheden van een zuivere eenvoud, schoonheid en minimalisme. De Japanse traditie van de Kakeibo is meer dan honderd jaar oud. Een van de eerste vrouwelijke journalisten in Japan, Hani Motoka, promootte de Kakeibo al in 1904: het huishoudboekje voor vrouwen om geld vooraf te verdelen in potjes en uitgaven vervolgens op te schrijven. Zo verkregen vrouwen inzicht in hun financiën. Nog steeds leeft de traditie van de Kakeibo enorm bij Japanse vrouwen. Ondanks dat wereldwijd betalen is veranderd, worden in Japan Kakeibo’s (spreek uit als Kakebo) nog altijd jaar in, jaar uit gebruikt. In de VS en in Europa begint de prachtige filosofie van Kakeibo ook steeds meer bekend te raken.

Je Kakeibo bijhouden gaat eigenlijk over

geld veel bewuster uit te geven

DURVEN, DROMEN, DOEN! NIETS MOEDIGT ZO AAN ALS HET ZOETE GEVOEL VAN JE EERSTE BEREIKTE SUCCES VAN EEN VAN JE  DOELEN

Kakeibo staat voor persoonlijk financieel management, maar dan op bewustwording ervan op een eenvoudige manier. De kracht van KAKEIBO is simpel: door heel bewust uitgaven op papier op te schrijven ga je bewuster ervaren wat je uitgeeft en waaraan.

           Mindful met je geld omgaan betekent ook

dat je bewuster in staat bent om te sparen

voor een of meerdere doelen die je wilt bereiken.

Bedenk ook daarnaast als je minder geld gaat uitgeven, waar jij graag voor wilt sparen, iets misschien wat nu nog buiten je bereik lijkt te liggen? Lijkt … want met het bijhouden van je Kakeibo zal je merken dat je ook op je dagelijkse, wekelijks en maandelijkse uitgaven kunt besparen zonder dat je verandert in een gierigaard. Een onderwerp in de Kakeibo is de intentie van vijf dingen die je graag zou willen doen of kopen en die nu nog buiten bereik liggen. Grote of kleine doelen? Dat maakt niet uit maar het meest realistisch is binnen zes maanden tot een à twee jaren.

Principe van het werken met en in je Kakeibo

De basis van een goedwerkende Kakeibo is natuurlijk het inzicht in wat er per jaar binnen komt aan vaste inkomsten (zoals salaris et cetera) en wat er jaarlijks sowieso aan vaste lasten uit gaat. Vaste bedragen als hypotheek of huur, verzekeringen, kosten voor gas, water en elektra. Dat soort dingen dus. Om alles financieel duidelijk te krijgen volg je de VIJF Kakeibo STAPPEN in het boek en uiteindelijk krijg je reëel overzicht wat je per maand overhoudt voor persoonlijke uitgaven, denk aan huishoudgeld, kleding en extra’s. Ook weet je na die vijf Kakeibo stappen wat je per maand kunt sparen. Vervolgens schrijf je iedere week je contante en pinuitgaven op in je Kakeibo en zie je – hoe confronterend misschien ook – of je te veel hebt uitgegeven of juist dat er onderaan de streep nog geld over blijft. Het kost je misschien een uurtje per week maar dan heb je een heel jaar financiële rust in het verschiet als je de handige tips in de Kakeibo volgt en aanhoudt.

Denk na iedere Kakeibo maand

wat er in jouw leven mooier is geworden

Kakeibo start iedere maand met een inspirerend thema zoals:

  • het Japanse WabiSabi, over de manier van leven: wat is nodig en wat is overbodig.
  • Het thema Pay it forward: geven vanuit je hart en een goede daad doorgeven.
  • En de mooie Japanse filosofie genoemd Kaizen: dat staat voor een goede verandering in kleine stapjes te nemen, om beter in balans te blijven. Grote stappen nemen, maakt dat je omvalt of dat het niet het juiste resultaat oplevert. Kaizen betekent ook: uiteen halen en opnieuw in elkaar steken maar dan op een betere manier.
  • Voor je Kakeibo betekent dat dat je financiële administratie voor een keer flink uiteen gehaald wordt met als einddoel: financiële inzichten en financiële rust! Je zult zien dat jij je gevoelswaarde voor geld weer terugkrijgt en je meer financieel bewustzijn gaat ervaren voor een gelukkiger leven zonder financiële stress.

De kracht van Kakeibo is ook heel  ZEN

De Kakeibo missie is om je mindful te inspireren om met deze prachtig oude Japanse filosofie kleine stappen te zetten waarmee je financiële stress verbant naar het verleden en je kunt focussen op nieuwe doelen.

OVER DE AUTEURS VAN KAKEIBO: INGE BOOT & MARINA STEINMANN

De auteurs van Kakeibo zijn Inge Boot en Marina Steinmann. Naast partner en moeder zijn beiden Lean Sensei. Van oorsprong is Lean een Japanse filosofie om bedrijfsresultaten te verbeteren en meer klantwaarde te creëren. De Japanse Taiichi Ohno ontwikkelde deze filosofie en is grondlegger van het Toyota productiesysteem (de autofabrikant). Lean staat in een notendop voor: verbeteren in kleine stapjes om een maximale waarde te realiseren met zo min mogelijk verspillingen waarbij de klantwaarde centraal staat.  Inge en Marina behaalden allebei een Lean Six Sigma Black Belt en zijn projectmanagers van verbeter/verandertrajecten en geven trainingen bij een grote overheidsinstelling in Nederland. Enkele principes van Lean – kwaliteit, verbetering en beheersing – raken ook aan het idee achter Kakeibo; het plannen, verbeteren en beheersen van je eigen financiën. Gebaseerd op hun voorliefde voor enkele Japanse filosofieën en hun brede deskundige ervaringen in de praktijk, ontwikkelden Inge en Marina deze Nederlandse Kakeibo voor vrouwen om hen in te wijden in deze prachtige eeuwenoude Japanse kunst en filosofie om financieel te groeien en te bloeien.

De KAKEIBO is een prachtig uitgevoerd hardcover boek, volledig in kleur en voorzien van kleurrijke aquarellen gemaakt door de kunstenares Palma Grevenstuk.

Prijs € 24,50 Verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en België.

www.kakeibo.nl  #kakeibo   FB: Kakeibo

ISBN: 978-94-91353-75-8

Boek Willem Bol “Costen ende Baeten’

Share This:

Zondag 25 november 2018  Boekhandel Scheltema – Rokin Amsterdam – aanvang 15:00 uur: presentatie van het boek van Willem Bol

Costen ende Baeten: verzekeringsmaatschappijen die zonder enige zelfreflectie niet schromen om alles te doen voor het realiseren van minder ‘Costen en meer ‘Baeten’.  

Jaarlijks worden tal van Nederlanders slachtoffer als zij aanspraak willen maken op een van hun verzekeringspolissen. Zo ook Willem Bol, een hardwerkende ondernemer die door een hernia arbeidsongeschikt raakte. De voormalige bankier, NCRV-presentator en integer televisiemaker van onder meer Business Update en Domino Day, moet vanwege zijn lichamelijke malaise helaas een beroep doen op zijn arbeidsongeschiktheids-verzekering bij Generali.

Wanneer Generali zijn AOV-uitkering vier jaar later stopzet wegens – in hun ogen – fraude, begint voor Willem Bol de financiële malaise. Hij trekt ten strijde tegen frauderende keuringsartsen, wordt achtervolgd door detectives en ontvangt anonieme bedreigingen en brieven. Het gaat van kwaad tot erger. De Generali-directie pleegt aantoonbaar valsheid in geschrifte door te rommelen met een rechtbankvonnis. Ook de gemeente Hilversum en andere instanties doen niet wat ze behoren te doen. En zo raakt het gezin hun (t)huis en gelukkig gezinsleven kwijt en wordt Willem Bol door jarenlange angst en stress steeds zieker. Al vele kranten, tijdschriften en televisiemakers interviewden Willem Bol en zijn vrouw Simone Bol de afgelopen jaren. Dit boek schetst een verbijsterend beeld van deze en andere verzekeringsmaatschappijen. Nog steeds is zijn juridische strijd met ASR niet afgewikkeld.

Generali durfde Willem Bol nooit voor verzekeringsfraude aan te klagen. Maar hij werd wel een immens verzekeringsslachtoffer. Het boek Costen ende Baeten is ook een oproep aan directies en medewerkers van verzekeringsmaatschappijen om te doen wat ze volgens hun eigen statuten beloven.

Over Willem Bol

De sleutel tot succes in zijn werk was ‘altijd transparant opereren, geen gekonkel en geen spelletjes spelen’. Na een carrière in het bankwezen, werd hij bij het publiek bekend als de populaire NCRV-televisiepresentator. Daarna maakte hij achter de schermen talloze televisieprogramma’s. Hij was onder andere bedenker van RTL Business Update en maakte als Uitvoerend Producent van Domino Day een Europees televisiesucces.

“Het leven heeft mij geleerd, dat men altijd eenzaam is wanneer het onrecht bestreden moet worden. Het enige wat men nodig heeft is een sterke vuist en een onbevreesd gemoed!”

-Olivier B. Bommel (Bommelsaga – Marten Toonder)

——————-

Het boek ligt medio november 2018 in de boekhandel in Nederland.

ISBN: 978 94 91535 697            Aantal pagina’s: 300         Prijs € 20,00