15 oktober lancering van het eerste boek van Laurenz Mol!

Share This:

Soms, heel soms krijg je als uitgever een ontzettend goed geschreven manuscript in handen. Wij zijn enorm verheugd om aan te kondigen dat we een talentvol schrijver bij onze uitgeverij mogen verwelkomen.

En deze schrijver is toevallig ook nog zeer bekend in zijn vak als kapper: Laurenz Mol uit Breda. De titel verklappen we nog niet.

Wel al de feestelijke lancering op zondagmiddag 15 oktober in de middag bij de Libris Boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda.

Maandag 31 juli hebben Laurenz en zijn uitgever Marianne Vork, op een aangenaam terras in Blaricum er al een glaasje wijn op gedronken.

De komende tijd zullen wij jullie zeker op de hoogte houden!

Voor nu feliciteren wij hem van harte!

foto van NAU Uitgevers.
foto van NAU Uitgevers.

DE DIGITALE GEBOORTE VAN EEN BOEKEN ‘VIERLING’: op naar de 60.000 lezers

Share This:

soms loont het ook om een bescheiden schrijver te zijn. Wie onze romanschrijfster, Lucia Douwes Dekker enigszins kent, weet dat ze zelden in de publiciteit wil verschijnen. Liever blijft ze op de achtergrond en schrijft in haar tuinhuisje verder aan een nieuw manuscript.

Vorige week, tijdens een aangename lunch met Lucia in Blaricum, vroegen we ons af hoeveel lezers haar romans (bij elkaar opgeteld, dus) al gelezen zouden hebben. We hebben de verkochte boeken en de uitleningen van de bibliotheken van de afgelopen vijf jaren verzameld. Van een aantal bibliotheken weten we dat ze regelmatig in de top 10 uitleningen staat). En zo kwamen we uit op exact 48.391 verkochte en uitgeleende bibliotheekboeken tot eind 2016. Begin dit jaar was er ergens dan ook al de 50.000ste lezer. Lucia blijft er bescheiden onder maar voor romans van een Nederlandse schrijfster is dat echt een mooi lezersbereik.

Haar romans zijn onlangs ook digitaal verschenen, net voor deze zomer. Ze zijn verkrijgbaar via alle bekende boekenwebsite (plus via een KOBO abonnement) & ook digitaal te lezen via de Koninklijke bibliotheek als je als lezers daarvan een abonnement hebt!

Op 1 juli – verjaardag van prinses Diana – verschijnt het luisterboek ‘Koninklijk Complot’

Share This:

De veelbesproken roman Koninklijk Complot – over prinses Diana & Dodi Fayed van onze schrijfster Linda Udo is sinds 1 juli ook verkrijgbaar als luisterboek bij Storytel. En 1 juli is ook de geboortedag van prinses Diana. De Telegraaf besteedde daar dit weekend eveneens een artikel aan.

Onderwijl kunnen lezers kiezen uit een fysiek boek – verkrijgbaar bij alle boekwinkels in Nederland & Vlaanderen. Uit een digitale versie – ePub – bij alle bekende boekenwebsites zoals Bol.com en uit een luisterversie. Te beluisteren via Storytel of te downloaden via Luisterrijk.

http://www.telegraaf.nl/e/28499721

https://www.storytel.nl/books/107618-Koninklijk-complot

 

Zaterdag 1 juli aandacht voor ‘Het Offer van Remo’ tgv Nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij door Nederland

Share This:

Zaterdag 1 juli extra aandacht voor de novelle Het Offer van Remo van onze schrijver Jacques Hermelijn ter gelegenheid van de Nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij door Nederland.

Dit jaar is het 154 jaar geleden dat Nederland formeel de slavernij heeft afgeschaft in de voormalige Nederlandse Antillen en Suriname. Op de voormalige Nederlandse Antillen voerde Nederland het paga-tera (deelpacht) systeem in. Daarmee was de “vrijheid” van de tot slaafgemaakten een papieren aangelegenheid: de meesten bleven op de velden werken als deelpachters. (Bronvermelding> gemeente Amsterdam)

Het offer van Remo geeft een beeld over de verhoudingen en onderlinge belevingen van de kleurrijke bevolking van Curaçao aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde. En het is een prachtig liefdesverhaal van Remo, een afstammeling van de West-Afrikaanse Mandinga’s en de mooie onstuimige Helena, zijn grote liefde. Helena is getrouwd met Cardozo, een rijke zakenman en Caribisch handelsgedelegeerde. Als Helena bevalt van een bruine baby, is Willemstad in rep en roer. Zaterdag 1 juli start ‘s middags het programma in het Oosterpark bij het Nationaal Monument Slavernijverleden. Na toespraken van onder andere oud-voetballer Clarence Seedorf, burgemeester Van der Laan en minister Blok (Veiligheid en Justitie), wordt een minuut stilte gehouden. Daarna is er een kranslegging en een defilé langs het monument. De televisiezender NPO 1 zal hiervan een live reportage uitzenden van 13.00 tot 14.50 uur. Presentatie is in handen van Simone Weimans.

Ook is er op die dag in Amsterdam het Keti Koti Festival, de jaarlijkse viering van de afschaffing van de slavernij.

’s Avonds zendt de NTR de documentaire ‘Amsterdam, sporen van suiker’ uit. Oud-nieuwslezer Noraly Beyer en de bekende zanger Typhoon ontrafelen hierin hun door slavernij getekende familiegeschiedenissen. Amsterdam speelde in het Nederlands slavernijverleden een dominante rol in het bestuur van de kolonies en in de handel van tot slaafgemaakte Afrikanen, via de West-Indische Compagnie. Dit is ook te lezen in ‘Het offer van Remo’.

Dit boek is verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland en op Curaçao. Het bijzondere is dat het een tweetalig boek is: in de Nederlands en in het Papiaments.

ISBN 9789491535451. In een fraaie hardcover uitvoering.

Ook verkrijgbaar in de bibliotheken en als digitaal boek via alle bekende boekenwebsites.

‘Verzwegen’ de debuutroman van de Noord-Hollandse schrijfster José Kruijer

Share This:

Aan het einde van de ‘Spannende Boekenweken’ sprankelend nieuws: …

Er is een Noord-Hollandse school’juf’ die ook heel goed kan schrijven … Wij zijn als NAU Uitgeverij verheugd om aan te kondigen dat wij eind september José Kruijer laten debuteren met haar roman Verzwegen.
Niet al te veel laten we nog los over haar manuscript, wel dat we denken dat deze talentvolle schrijfster uit Noord-Holland een grote groep lezers spannende & ontspannende leesuren zal gaan bezorgen.
Het recept ervoor?
Ingrediënten als een vleug glossy, redactieperikelen, een jaloerse ex, een flamboyante gynaecoloog en een irritante zus van de hoofdpersonage met de prachtige voornaam: Périne.
Wij feliciteren José van harte met de komst van haar eerste spannende boek … nog 3 maandjes te gaan.

LANCERING VAN DE ROMAN VERZWEGEN

Vrijdagavond 22 september 2017 bij de BRUNA Middenwaard in Heerhugowaard.
Het is de wens van José om het in de Bruna van Johan en Anneke Biesma te doen omdat dit ondernemersechtpaar zo’n goede service verleent en qua boeken et cetera zo betrokken is bij de school waar José werkt.
We gaan er een mooie feestelijke avond van maken!

Voor José: die maanden nog te gaan, vliegen echt voorbij!

Met boekengroet van je uitgever, Marianne Vork.

 

 

Een mooie & warme boekpresentatie van ‘De Slangenkuil’ in de boekhandel in Deurne

Share This:

Zondag 11 juni 2017 vond de boekpresentatie van onze schrijfster Carin Bruekers van haar boek DE SLANGENKUIL plaats bij BLZ. Boekhandel Hub Berkers in het mooie Deurne. Er was veel belangstelling voor haar spannende boek ondanks dat het een zeer warme zomerse zondagmiddag was.

Carin Bruekers vertelde een indrukwekkend verhaal over De Slangenkuil dat bij de aanwezige lezers een diepe indruk achterliet. Het eerste gesigneerde boek overhandigde zij daarna aan de burgemeester van Deurne, de heer Hilko Mak. In zijn speech benadrukte hij hoe belangrijk ook hij het vond dat deze gebeurtenissen verteld moeten blijven worden.

  

Marianne Vork, de uitgever van onze uitgeverij sprak enkele woorden over de totstandkoming van De Slangenkuil : een onthutsend verhaal over het NAVO-hoofdkwartier in de jaren ’90.

Het was bij de boekhandel Hub Berkers een mooi samenzijn met vele geïnteresseerden. Met een drankje en aansluitend een signeersessie van Carin.

Onze dank voor uw aanwezigheid!  En bijna op waren de boeken op het einde van de signeersessie.

25 mei President Trump NAVO Top in Brussel, 26 mei verschijnt het boek ‘De Slangenkuil’

Share This:

Volgende week, donderdag 25 mei, komt President Trump naar Brussel voor de jaarlijkse NAVO TOP. Volgens bronnen binnen de NAVO opent hij dan ook meteen het nieuwe NAVO gebouw.

Een dag later verschijnt het boek De Slangenkuil. Een onthutsend verhaal over het NAVO hoofdkwartier in de jaren ’90 – geschreven door de Nederlandse Carin Bruekers. Zij was in die tijd de secretaresse van de NAVO secretaris generaal, de hoogste baas van de NAVO.

DE SLANGENKUIL: een onthutsend verhaal over het NAVO-hoofdkwartier in de jaren ’90 in Brussel

De meesten weten aan welke kant het brood geboterd is

Brussel was in de jaren negentig van de vorige eeuw al de diplomatieke hoofdstad van Europa. Hier werden wereldgeheimen ontleed, ontmanteld en gedeeld. Ruim 5.400 diplomaten, werkzaam voor de NAVO, de EU, de Raad van Europa, Eurocontrol, de VN en Unesco vormden met alle ambassades ook een spionnenbroeinest.

Iedereen hield iedereen in de gaten.

Wanneer grote ego’s hun geweten verliezen                

Sectie Vijf is een zwaarbeveiligde afdeling binnen de NAVO waar hooggeplaatste militairen werkzaam zijn. De topambtenaar van deze sectie wordt met andere diplomaten door gokschulden, drugs- en alcoholverslaving een speelbal van het exclusieve Internationaal Academisch Genootschap dat een maffiafarce blijkt. Zo komt men ook in aanraking met de uiterst gevaarlijke Guidestones theorie (het terugdringen van de wereldbevolking), verspreid door de geheimzinnige New World Order (NWO). De Amerikaanse minister Kissinger schreef Plan for Food Control Genocide dat uiteindelijk werd besproken in de Club van Rome en de mysterieuze Bilderberggroep – waarvan prins Bernard een van de initiatiefnemers en de Belgische politicus Herman Van Rompuy deelnemer was.

Weet wat je zegt, maar zeg niet wat je weet

Carin Bruekers was secretaresse in het kantoor van de NAVO secretaris-generaal Dr. Manfred Wőrner. In deze Private Office ontmoette zij alle wereldleiders voor haar baas. Net voor zijn overlijden in 1994 werd Carin toegevoegd aan Sectie Vijf. Het bleek een ‘vuurwerkfabriek’ vol grote ego’s. Door haar integerheid had zij een indrukwekkend netwerk binnen en buiten de NAVO opgebouwd. Een van hen was de bekende Nederlandse journalist Haye Thomas. Zij nam hem en de vermaarde strafpleiter Max Moskowicz sr. uit Maastricht in vertrouwen over de interne chantagepraktijken.

 

Nu, twintig jaar later, onthult Carin in De Slangenkuil haar memoires en haar bijzondere ervaringen in Sectie Vijf, de glasharde werkelijkheid binnen het volkenrechtelijke bondgenootschap NAVO.

Haar boek ligt vanaf 26 mei in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen. Prijs 20 euro. 298 pagina’s inclusief een interessant addendum.

Vandaag 1ste verjaardag van de roman ‘Boven water’

Share This:

Vandaag is het de 1ste verjaardag van de roman Boven water van onze schrijfster Linda Jansen. Vorig jaar 21 april vond ’s avonds de feestelijke lancering van haar tweede roman plaats bij de Libris boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda. Met de uitreiking van het eerste exemplaar aan de burgemeester van Breda – Paul Depla, met natuurlijk een echte Fiat 500 cabrio erbij en wat drank en hapjes voor de aanwezigen. Het was een warm Brabantsgezellig feestje.
Wij – als uitgeverij – feliciteren Linda Jansen van harte en hebben een bescheiden cadeau voor haar en de lezers: volgende week verschijnt de digitale versie van ‘Boven water’.

Meer informatie> Like onze Facebookpagina> https://www.facebook.com/NederlandseAuteursUitgeverij/

Uitreiking eerste exemplaar aan burgemeester van Breda, Paul Depla, door auteur Linda Jansen 21 april 2016 Breda NAU Uitgevers

Auteur Linda Jansen signeert de eerste ´Boven water´ exemplaren bij Libris boekhandel Van Kemenade & Hollaers te Breda – 21 april 2016 – NAU Uitgeverij te Blaricum

Boekhandel van Kemenade & Hollaers
Breda.Nieuws.nl Fiat

Lovend krantenartikel in ‘De Amigoe’ over de novelle ‘Het Offer van Remo’

Share This:

Op de laatste zaterdag van februari,  25 februari 2017 vond de boekbespreking van de novelle Het offer van Remo plaats. Georganiseerd door de Dutch Caribean Book Club in een vol theater De Vaillant in Den Haag. Het werd een mooie literaire boekbijeenkomst voor onze schrijver Jacques Hermelijn en zo ook een artikel in de krant De Amigoe. 

Eerste exemplaar van ‘Het offer van Remo’ uitgereikt aan Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Share This:

De nieuwe Gevolmachtigde Minister van Curaçao –  mevrouw Eunice Eisden – ontving vorige week dinsdag het eerste exemplaar van de mooie novelle Het offer van Remo uit handen van de schrijver Jacques Hermelijn (tevens voormalig plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van het Kabinet van de Nederlandse Antillen) in Den Haag.

Mevrouw Eisden sprak mooie woorden over het eerst in de Nederlandse boekengeschiedenis verschenen boek in de Nederlandse en Papiamentse taal in een versie:  Het offer van Remo – Remo su sakrifisio

Wat dit werk bijzonder maakt is dat het verhaal zich afspeelt tijdens de laatste jaren van het slavernijtijdperk, deze belangrijke overgangsperiode in de Curaçaose geschiedenis is qua tijdsmoment niet eerder door een schrijver geïntegreerd in een boek.