WEEK VAN DE POËZIE: Lancering van de 3de editie ´Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring Nederland´met als thema ´LIEFDE´

Share This:

Liefde en poëzie inspireren elkaar om het onbeschrijflijke te kunnen beschrijven

Liefde is het thema van deze derde editie Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring Nederland 2014–2015. Met liefde hebben dichters uit deze dichterskring een gedicht geschreven speciaal voor deze dichtbundel.

Liefhebbers van poëzie zullen straks verbaasd, blij verrast, geraakt zijn en wakker geschud worden door de vele facetten en effecten van de liefde. De puurheid, de wanhoop, het smachten, het wachten en het afscheid nemen, het fysieke, de dromen en gevolgen, de zoete herinneringen aan voorgaande liefdes en prille nieuwe liefdes.

Een bundel vol poëtische taal met metaforen, tegenstellingen,verbeelding, dubbelzinnigheden en scheppingskracht. Kortom met grote variatie aan … de LIEFDE.

De leden van de Dichters Kring Nederland hopen dat deze editie wederom zijn weg vindt naar de vele poëzieliefhebbers en wellicht bij anderen liefde voor poëzie zal opwekken: om te lezen, om voor te dragen of om zelf te gaan dichten.

Klassiek uitgelicht

Her en der door deze bundel heen zijn ook enkele oude gedichten over dit thema toegevoegd van dichters die hun sporen al in de 18de, 19de en 20ste eeuw verdiend hebben met hun dichtwerk zoals Jacob Cats, Frederik van Eeden, Herman Gorter, Paul van Ostaijen en natuurlijk P.C. Hooft. Met een ode ook aan hen en natuurlijk aan de liefde.

Laat liefde mooi zijn en blijven


Vanaf 24 januari is deze prachtige dichtbundel verkrijgbaar

in alle boekwinkels in Nederland en Vlaanderen

ISBN nummer 9789491535291             Prijs 14,95 euro

D

DE POËZIEWEEK START 29 JANUARI EN DUURT TOT 4 FEBRUARI 2015

Het thema dit jaar is:Met zingen is de liefde begonnen.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting Poetry International, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen en Nederland, Poëzieclub, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren, de Nederlandse Taalunie, Turing Foundation, VSBfonds, Boek.be en CPNB.

Website_200