Linda Jansen en haar roman ´Onder Water´

Share This:

Met trots laten wij jullie, liefhebbers van goede boeken, kennis maken met onze nieuwe auteur Linda Jansen. Zij schreef een briljant manuscript over de liefde tussen twee mensen die ten onder dreigt te gaan. Een roman met de titel ´Onder Water´.

Linda Jansen

Linda verraste ons enige tijd geleden absoluut met haar manuscript. Bij het lezen van ´Onder Water´ bleven we doorlezen. De hoofdpersonen Liz en Tom slepen je meteen mee in hun leven, ieder op hun eigen manier.

We gaan proberen om ´Onder Water´ nog voor de zomervakantie uit te brengen (voor half juli) want het is een heerlijk boek voor lange zomeravonden, voor op het strand, in de sloep in je eigen achtertuin of voor op ´t terras.

Hieronder een hele kleine introductie van ´Onder Water´ …

´Wat zou het geweldig zijn om op nieuwjaarsdag alle ellende van het afgelopen jaar achter je te laten. De zwarte pagina’’s eruit gescheurd; een blanco, nieuw begin´

Het is Oudejaarsavond, champagne en prosecco bruisen in kristallen glazen. Goede voornemens van vrienden borrelen om Liz heen, terwijl zij haar man Tom observeert. Tom, een aantrekkelijk lange, charismatische man en de trotse vader van hun dochtertje Lara. Liz´ gevoel van geborgenheid is door de jaren heen weggeëbd. Volgens haar is Toms afwezigheid daar debet aan. Wat Liz niet weet, is hoeveel leed Tom onderhuids voor haar verborgen houdt…

* * * * *
Wij heten Linda Jansen van harte welkom bij onze uitgeverij en spreken de wens uit dat vele lezers haar in hun lezershart gaan sluiten.

5 mei: De bevrijdingsrok

Share This:

5 mei: De bevrijdingsrok
Vandaag een gedicht uit de dichtbundel ´Oorlogspoëzie in beeld´, geschreven door Jaap van Oostrum van de Dichterskring Nederland:

DSC01648

DE BEVRIJDINGSROK
In een rok van lapjes liefde,
door betekenis versterkt,
werd het leed van vijf jaar oorlog
door de vrouwenhand verwerkt.

Op Bevrijdingsdag gedragen
was de feestrok zo een tijd
met veel driekleur en oranje
symbool van saamhorigheid.

– Jaap van Oostrum –

Mooie Bevrijdingsdag gewenst!

 

Over de dichtbundel ´Oorlogspoëzie in beeld´ van de DichtersKring Nederland:

´Waar, vraag ik me af, bevond zich toen jouw hart ´

Na de Tweede Wereldoorlog bestond er wereldwijd een diep verlangen naar vrede en veiligheid. Internationaal werden afspraken gemaakt om oorlogen te voorkomen en vrijheden te waarborgen. In 1945 werden de Verenigde Naties opgericht en vanaf 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens een feit. Bijna zeventig jaar later woeden er nog steeds oorlogen en worden mensen van hun vrijheden beroofd.
Het heeft dichters van de DichtersKring Nederland aangezet om in poëzie de oorlogsbeelden in woorden te vervatten. Zij namen het initiatief om een gedicht te maken over een van de oorlogsobjecten die te zien zijn in verzetsmusea zoals de hooikist, het bonnenboekje, de bevrijdingsrok, het bevrijdingsspel, de struikelsteen (Stolperstein) en de knijpkat.
In totaal vijfentwintig objecten die niet alleen een stil oorlogsbeeld tonen, maar ook na zeventig jaar nog herinneren aan leed, angst, honger, pijn en dood van toen.
Deze gedichten en foto´s van deze oorlogsobjecten samengebracht in de dichtbundel ´Oorlogspoëzie in beeld´ … opdat we niet zullen vergeten …

9789491535178