16 juli lancering van de roman ´Onder Water´ bij de Libris boekhandel in Breda

Share This:

HET IS DEFINITIEF: de sprankelende roman ´ONDER WATER´ van onze auteur Linda Jansen wordt donderdagavond 16 juli 2015 bij de Libris boekhandel Van Kemenade & Hollaers in BREDA gelanceerd!!!
Het is dus gelukt om deze roman net voordat de zomervakantie in het zuiden begint, uit te kunnen brengen.

cover-onder-water (2)
De afgelopen weken heeft onze redacteur Jolanda samen met Linda de laatste puntjes op de i gezet van het manuscript. Marc, onze ontwerper, heeft de cover van het boek ontworpen en volgende week gaat Linda´s roman naar de drukkerij.

Als je het leuk vindt om die avond aanwezig te zijn: 16 juli om 19.30 uur is iedereen van harte welkom in deze mooie boekwinkel.
We maken er met elkaar een feestelijk moment van voor onze auteur, met een hapje en een drankje en Linda zal die avond haar eerste exemplaren van ´Onder Water´signeren.

Een van de mooiste dichtbundels verschijnt dit najaar ´Vandaag is het zondag´van Jaap van Oostrum

Share This:

Ook dit najaar lanceren wij de dichtbundel ´VANDAAG IS HET ZONDAG´ van de dichter Jaap van Oostrum. Jaap schrijft als voorwoord in zijn nieuwe bundel:

Vandaag is het zondag’ is alweer mijn vierde dichtbundel.  Ik voel mij dan ook een zondagskind en dat klopt zeker letterlijk, want ik ben op een zondag geboren.

Naast serieuze verzen, die de lezer tot nadenken aanzetten, staan er in de bundel vrolijke en luchtige gedichtjes vol woordspelingen. Ze gaan over mensen, dieren, school, sport, geloof en liefde. Het zijn verzen met een positieve kijk op het leven van alledag, geschreven in toegankelijke taal´.

 

J

En dat zijn wij helemaal met hem eens, Jaap is een virtuoos in het samenbrengen van woorden. Zijn gedichten toveren vanzelf een glimlach op je gezicht, zijn gedichten zijn afwisselend ontroerend, vertederend, grappig of reflecterend.
In juni bracht hij ons enkele prachtige kleurrijke aquarellen, gemaakt door de kunstenares Annelies van Buuren-Oosterlee. Deze komen in de bundel en onze ontwerper kan met de opmaak van deze dichtbundel beginnen.
In september lanceren wij deze mooie dichtbundel, in een hardcoveruitvoering en geheel in kleur op Manuscripta in Zwolle.

Hieronder alvast twee gedichten uit zijn nieuwe bundel, een keuze maken was moeilijk!

‘t Is simpel

Als mens word je gelukkig
van appeltaart en liedjes,
van sport, de zon, een glimlach
en van vergeet-mij-nietjes.
———————————-

Zij maakt het verschil

Zij is eerlijk en oprecht,
doet niets uit winstbejag,
stelt de ander steeds voorop
en kent geen zelfbeklag.

Zij stijgt in zware tijden
ver boven zichzelf uit,
bedekt dan met haar mantel
de zorg, waarop zij stuit.

Zij is positief van aard,
zachtmoedigheid haar faam.
Zij geeft mensen hoop en kracht,
Liefde is haar naam.