auteur Linda Udo met ´Koninklijk Complot´ook aanwezig op Manuscripta 2015!

Share This:

banner Manuscripta 2015

Dit weekend bestaat haar roman ´Koninklijk Complot´ exact EEN JAAR. Dat is een felicitatie waard, op de eerste plaats omdat zij al duizenden lezers met haar spannende en romantische boek vele leesplezieruren heeft bezorgd en op de tweede plaats dat – binnen een jaar tijd – ook de filmrechten vergeven zijn aan de Vlaamse producent Kenneth Kerckhofs.

Auteur Linda Udo en Kenneth Kerckhofs in gesprek over de verfilming van Koninklijk Complot op kasteel domein de Renesse te Oostmalle. nabij Antwerpen (Ton de Vries fotografie)

Auteur Linda Udo en Kenneth Kerckhofs in gesprek over de verfilming van Koninklijk Complot op kasteel domein de Renesse te Oostmalle. nabij Antwerpen (Ton de Vries fotografie)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij vliegt medio september naar Los Angeles met het filmscenario in zijn reiskoffer. Een handvol Nederlandse auteurs kan slechts zeggen dat dit in het eerste jaar van zijn of haar boeklancering hen is overkomen en Linda heeft dit al op haar conto staan! 

Linda zal zaterdag 5 september op de SchrijversMarkt tijdens Manuscripta 2015 te Zwolle vanaf 12.00 uur haar ´Koninklijk Complot´ romans signeren samen met onze andere auteur Linda (Jansen). Dat wordt het Linda. & Linda. boekensigneermoment!

Koninklijk Complot 9789491535970


Linda: voor dit weekend onze hartelijke felicitaties met deze mooie mijlpaal!

Speciale gast van de NAU Uitgevers op Manuscripta 2015: de Vlaamse dichter en kunstenaar Steven Van Der Heyden

Share This:

banner Manuscripta 2015Steven Van Der Heyden, geboren op de laatste dag van 1974, noemt zichzelf een ´creatieve laatbloeier´. Zijn artistieke vuur lag al geruime tijd te smeulen en voor hem is het een creatieve mengeling van gedichten en kunstwerken geworden.

Steven Van der HeydenDichten is voor Steven een filosofisch mijmeringmoment, even uitrusten op gedachten. Een onthaasting uit de maalstroom der alledaagsheid: een bewust doorleven en dingen niet als vanzelfsprekend nemen. Een niet zo toevallige lotswending bracht hem in aanraking met schilderen en keramiek. Enkele jaren later is zijn voorliefde voor ontwerpen van unieke glaswerken ontstaan. 

Zijn dicht- en kunstbundel Klein Geluk is een bijzondere kruisbestuiving van schilderkunst, uitvoeringen van glas en keramiek en poëzie, kortom zijn “klein geluk”.

CDeze uiterst bescheiden dichter werd in het afgelopen jaar gevraagd om toe te treden tot het kunstenaarscollectief Magenta Reborn (groep kunstenaars in Oost-Vlaanderen). Begin juli eindigde hij als zilveren laureaat met een selectie gedichten in de kunst-en poëziewedstrijd van kunstencentrum ’t Vaartje nabij Brugge. Had vorig jaar een eigen poëzie-expositie in Brugge en in de loop der jaren diverse dichtpublicaties in de bekende poëziemagazines zoals ´Schoon Schip´ in Nederland en Vlaanderen.

De Vlaamse dichter Delphine Lecompte zegt over zijn poëzie: “Je gedichten staan mijlenver van de mijne, maar ze zijn net wat ik nodig had: sereen, wijs, troostend, STERK!”

Gedichtenbattle
Tijdens de Schrijversmarkt zijn op onze stand (NAU Uitgevers nummer 15) enkele poëziekunstwerken van hem te bewonderen zijn. Zie onderstaande foto´s.

DSC_0013 (533x800)

DSC_0011 (533x800)

 

 

 

 

 

 

 

Steven Van Der Heyden zal omstreeks 14.00 uur samen met dichter Jaap van Oostrum en dichter en oprichter van de DichtersKring Nederland Piet Hardendood gedichten voordragen in deze stand.

Aansluitend een signeermoment van zijn dichtbundel ´Klein Geluk´. Wij zijn content dat Steven speciaal uit Vlaanderen afreist naar Zwolle voor Manuscripta 2015!

Uit zijn dichtbundel onderstaand een gedicht:

“Tevreden met de plek waar ik sta
in de volheid van dit moment
opent mijn ziel
de blik voor dagelijkse geschenken
hier en nu”

Linda Jansen signeert ´Onder Water´, de roman van deze nazomer op Manuscripta 2015

Share This:

banner Manuscripta 2015

Onze auteur Linda Jansen is hier natuurlijk aanwezig en speciale gast erbij is de bakfiets die op de cover van haar roman ´Onder Water´ prijkt.
Het is gelukt om de Cargo Lima, de duurste bakfiets van Nederland op de Schrijversmarkt te krijgen!!!

de Cargo Lima bakfiets

 

 

 

 

 

 

 

 

cover-onder-water (2)De eerste lezers hebben de roman Onder Water al verslonden en zijn razend enthousiast over deze spannende sprankelende roman.

Op de website van onze auteur kunt u de eerste enthousiaste leesreacties al lezen: www.linda-jansen.nl  Nu is het aan de bezoekers aan Manuscripta, de opening van het nieuwe boekenseizoen, om deze kennis laten maken met een van de beste romans van deze zomer< volgens de Libris boekhandels.

Ook de Bruna boekhandel plaatste Onder Water al bij haar zomerse boekentop10 titels.

Linda Jansen signeert vanaf circa 12.00 uur haar roman ´Onder Water´ op de Schrijversmarkt bij de NAU Uitgevers – standnummer 15.

romanposter Onder Water

 

Als bezoekers het leuk vinden kunnen zij op de foto met onze Linda Jansen en wel/of niet met de bakfiets erbij.

Locatie:

RodeTorenplein te Zwolle,

zaterdag 5 september tot 18.00 uur

Vandaag 15 augustus 2015: Herdenking van alle slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië.

Share This:

Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte waren vanochtend aanwezig bij de herdenking van de capitulatie van Japan bij het Indisch Monument in Den Haag.

Indisch-Monument-in-Den-HaagVandaag is het exact 70 jaar geleden dat er einde kwam aan de bezetting van toenmalig Nederlands-Indië en aan de Tweede Wereldoorlog.

De Vergeten Oorlog
Na de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945, grepen Indonesische onafhankelijkheidsstrijders hun kans en verklaarden zij het land onafhankelijk van Nederland. Voor veel Indische Nederlanders duurde het oorlogsleed tot eind 1949. Deze periode wordt ´De vergeten Oorlog´genoemd.

Onze auteur Peter Storm van Leeuwen schreef hierover de roman ´Iedereen eet Sambal´. Vele lezers die letterlijk en figuurlijk getuigen waren, maar ook hun kinderen en kleinkinderen waren na het lezen van dit boek dankbaar dat er op deze wijze aandacht was geschonken aan dit stille verdriet.
De recensie van NBD Biblion sloot daarbij op aan; ´De lezer wordt in deze roman geconfronteerd met de wreedheden die beide partijen begaan in de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Over deze periode van de koloniale geschiedenis is niet zo veel in romanvorm gepubliceerd. Storm van Leeuwen (1953) heeft zich goed gedocumenteerd en weet een sfeer te scheppen die de aandacht vast blijft houden. Zijn stijl is helder. Voor lezers die deze traumatische periode meegemaakt hebben, is er veel herkenbaars. De geïnteresseerde lezers krijgen een indruk van de impact die deze strijd op militairen en burgers van de diverse bevolkingsgroepen heeft gehad.´

Dit weekend is er in de media van zowel kranten als op televisie veel aandacht. De NOS zendt onder andere een live reportage van deze herdenking.

Literaire roman ´Iedereen eet sambal´