´Vandaag is het zondag´ de 4de dichtbundel van Jaap van Oostrum gelanceerd

Share This:

Vandaag is het officieel: de dichtbundel Vandaag is het zondag van Jaap van Oostrum in de boekhandel! Afgelopen weekend konden familie en vrienden van de dichter Jaap van Oostrum als eersten zijn 4de dichtbundel bewonderen tijdens een sfeervolle dicht&muziekavond.

Vandaag is Zondag dichter Jaap van Oostrum

Huppeldepup

De mus, die tjilpt, een vlinder fladdert,
’t lam dartelt door het leven,
alsof ze voelen: ‘k Mag genieten,
misschien duurt het maar even.

De mens, die wikt en weegt steeds weer,
denkt teveel in problemen
en zou aan ’t leven van de dieren
een voorbeeld kunnen nemen.

Vandaag is de officiële dag dat deze dichtbundel verkrijgbaar is bij de boekwinkels in Nederland en Vlaanderen en de bekende boekenwebsites.
En voor de inwoners van Maassluis signeert Jaap a.s. zaterdagmiddag 3 oktober 2015 vanaf 14.00 uur zijn dichtbundels in de gastvrije boekhandel Het Keizerrijk.

Vandaag is het zondag is een dichtbundel ´met een lach en een traan´. Staat weer vol vrolijke, luchtige gedichten afgewisseld met serieuze gedichten over ons leven van alledag. En de aquarelillustraties zijn van de hand van Annelies van Buuren-Oosterlee

Liefhebbers van deze dichter vergelijken Jaap van Oostrum terecht vaak met Toon Hermans: gedichten met een lach en een traan; een ware kunstenaar die jongleert met dichtwoorden.

Van harte hopen wij dat liefhebbers van zijn gedichten geraakt worden door zijn nieuwe gedichten en vanuit onze uitgeverij wensen wij ´Vandaag is het zondag´ een behouden dichtvaart toe!

J

Mijn verzen zijn vrij luchtig
en meestal kort van stof,
m’n onderwerpen vluchtig,
licht zinnig soms, nooit grof.

Het grootste compliment, dat ik
voor een gedicht kan krijgen,
is dat het één ogenblik
de mondhoeken laat stijgen.

 

Klik op deze link en bestel de dichtbundel bij de Libris boekhandel

!cid_image001_jpg@01D0833A

ISBN 9789491535352

Druk 1e

Verschenen in 2015

Bladzijden104 pagina´s geheel in kleur.

Bindwijze Hardcover

Genre Poëzie

Illustraties Annelies van Buuren-Oosterlee

 

 

Waar we trots op zijn … twee dichtbundels staan op de lijst voor VSB Poëzieprijs 2016

Share This:

Geweldig nieuws waar we heel trots op zijn … twee dichtbundels staan op de lijst voor VSB Poëzieprijs 2016 … en dat zijn …
´Klein Geluk´ van Steven Van Der Heyden en
´Vandaag is het zondag´ van Jaap van Oostrum.
Wij hebben vanmiddag als eerste de dichters dit laten weten evenals onze hoofdredacteur Matty Zwart.
Onze trotse felicitaties aan Steven en aan Jaap!

Steven Van der Heyden

J

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de VSB Poëzieprijs
De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste Nederlandstaligedichtbundel. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 25.000,- en een bijzonder glaskunstwerk van Maria Roosen. De prijs is in 1993 ingesteld door VSB Fonds op initiatief van Huub Oosterhuis en voor het eerst toegekend in 1994.
In oktober bekroont de jury van de VSB Poëzieprijs de vijf beste bundels met een nominatie.

De uitreiking van de VSB Poëzieprijs op de vooravond van Gedichtendag is het eerste hoogtepunt van de jaarlijkse Poëzieweek, die in 2016 plaatsvindt van 28 januari tot en met 3 februari. De jaarlijkse uitreiking van de VSB Poëzieprijs is een samenwerking van Stichting VSB Poëzieprijs, Poetry International Rotterdam en VSBfonds.

Vandaag is Zondag dichter Jaap van Oostrum

C

Na al **** en ***** sterren van lezers voor de roman ´Onder Water´.

Share This:

Na al **** en ***** sterren van lezers voor de roman ´Onder Water´. Daarom is onze auteur Linda Jansen morgenochtend live te gast in het culturele radioprogramma ´Grensgeluiden´ naar aanleiding van de vele positieve leesreacties die zij in de eerste zes weken al ontving.
Morgenochtend is Linda vanaf 11.00 uur te horen, stem je radio af op 107.3 FM of op de kabel 92.9 FM en luister naar haar ervaringen tot nu toe als auteur in de stad Breda.

Linda Jansen Breda Roman Onder Water 4

Onderstaand plaatsen we alvast enkele recensies en reacties van lezers van onder meer de grote leesgroepen in Nederland en België. Leden van Thrillerlezers, Caroline en Moon, schreven …

Caroline: ´Bij het lezen van het boek heb je al gauw een idee hoe het plot gaat lopen, maar niets is minder waar. Het einde is verrassend. Ik heb het boek niet weg kunnen leggen en heb het met heel veel plezier gelezen en ben daarom heel benieuwd naar het volgende deel van dit tweeluik Boven water. Linda Jansen is een auteur die ik zeker in de gaten ga houden!´

 

Moon: ´Dit had ik niet verwacht toen ik de mooie roze voorkant van het boek zag, ik verwachtte een zoetsappig romannetje, maar daar kom ik al snel van terug. De personages zijn goed beschreven, de zorgen van Tom, de losgeslagen manier van leven van de ontevreden Liz, de manier waarop ze alles aan haar vriendinnen vertelt, zo herkenbaar, gelukkig is niet alles heel herkenbaar!
´Onder Water´ is een verrassend fijn geschreven roman met genoeg spanning en een goed verhaal er in. De manier waarop het verhaal in elkaar is gezet maakt dat ik geboeid aan het lezen ben, ik wil meer weten over Davos en over Liz en haar minnaar. Het is op een heel fijne manier geschreven waardoor je door het boek sjeest. Heerlijk zo`n boek waar genoeg gebeurt.
http://thrillerlezers.blogspot.nl

Op Boekenfans! hebben de eerste lezers de afgelopen weken al hun leeservaringen gedeeld met andere lezers.https://boekenfans.wordpress.com/…/lovende-woorden-onder-w…/

Zo gaf Tanneke Burggraaff, een van de leden van Boekenfans! **** sterren aan deze roman. Zij schreef onder meer:

´Op de omslag van dit boek staat dat het een roman is. Dat is het ook maar met een onderhuidse opbouwende spanning, bijvoorbeeld dat niet alle vrienden blijken vrienden. Ik heb enorm genoten van deze heerlijk ontspannende, vlot leesbare roman met wat thrillerachtige elementen. Een geslaagde combinatie!´

Lees het volledige verhaal op http://www.hebban.nl/re…/tanneke-burggraaff-over-onder-water

Simone Schaeks, ook een van de leden van Boekenfans! schreef:

´Ik vond het een heerlijk verhaal om te lezen. Ik heb er maar een paar dagen over gedaan en dat is voor mij heel wat. Het boek hield me in zijn macht en ik wilde koste wat kost doorlezen. Hetgeen dat mij het meest verbaasde was de schokkende onthulling op het einde. Dit plot zag ik echt niet aankomen. Een totaal onvoorspelbare verrassing, wat dit boek geniaal maakt.´

Lees het volledige verhaal op haar leuke blog:http://simscupoftea.com/2015/08/30/onder-water-linda-jansen/

Op de boekenblog van BoekenVerslinders schreef Alexandra Winters:

Een leuk boek, het zet je soms tot nadenken, maar ik heb ook veel gelachen. Mooi pakkend geschreven, maar ook beeldend, ik zie Liz zo voor me, met grote haast met de bakfiets door de straten van een besneeuwd Breda scheurend.
Ik geef het boek zeker 3***

 

Wendy Wenning gaf ***** sterren:

´Het grote geheim van Tom wordt al snel prijsgegeven. Ik werd volledig meegesleept en kon niet meer loskomen van dit verhaal. Het heeft mij lange tijd geduurd voordat ik door begon te krijgen hoe het allemaal in elkaar zat. Ik had zelfs geen vermoedens en toen het eenmaal duidelijk werd stond ik eigenlijk een beetje perplex.
´Onder water´ is op briljante wijze in elkaar gezet, een groot compliment voor de auteur is hier zeker op zijn plaats: een fascinerend geschreven verhaal, het pakt je en laat je niet meer los.

Lees meer op http://www.passievoorboeken.com/onder-water-linda-jansen-r…/

En dan zijn de leden van de boekencommunity ´De Perfecte Buren´ deze week aan het lezen geslagen. Daar kijken wij naar uit, temeer een van de personages in ´Onder Water´ een bijzondere buurvrouw is….

Lezersreacties zijn voor alle auteurs die boeken schrijven enorm belangrijk. Bijna iedere auteur schrijft om gelezen te worden. En daarom waarderen auteurs jullie lezersreacties!
Op de website van Hebban, GoodReads, De BoekenBijlage lieten lezers ook al hun mening achter evenals op de auteurswebsite zelf: www.linda-jansen.nl

11755751_878974628857554_4325318018435794544_nDe komende weken is Linda uitgenodigd om door lezers geïnterviewd worden in hun boekenleesgroep.

Terugblik op Manuscripta 2015

Share This:

Terugblik op Manuscripta 2015 in Zwolle
Afgelopen zaterdagmorgen vroeg viel er veel regen toen de uitgevers aankwamen op het RodeTorenplein in Zwolle. Vele auto´s hadden beslagen ramen van wachtende uitgeverij-medewerkers tot de regen zou overwaaien. Gelukkig was het na een uurtje of elf droog en straalde de zon ieder uur wel een paar keer.
En hoe fijn voor de auteurs dat lezers zich niet al te veel aantrokken van de regenweersvoorspellingen en genoten van diverse auteurslezingen en andere boekenactiviteiten op Manuscripta. Enkele foto´s geven een mooie impressie van de officiële opening van het nieuwe boekenseizoen. Vele auteurs waren aanwezig en konden een praatje maken met hun lezers. Zo ook in onze boekenstand waar onze auteurs hun boeken signeerden. Ondanks de regen kijken wij terug op een gezellig samenzijn van lezers, boekenfans en auteurs.
En dank aan de bezoekers die ondanks de niet fijne weersvoorspellingen toch met auto, trein, fiets naar Zwolle afreisden. Dat jullie een mooie boekendag hebben gehad!
Hierbij alvast de eerste foto´s, deze week plaatsen wij nog enkele andere auteursfoto´s!

 

IMG_1930Manuscripta Linda en Linda met ThrillersleesgroepIMG_1979IMG_1845IMG_1942IMG_1946IMG_1954Manuscripta 2015 dichter Jaap van Oostrum leest voor in uit zijn dichtbundel  ´Vandaag is het zondag´ een casita. NAU Uitgevers te Blaricum. Foto Mario Jansen

Manuscripta 2015 - Zwolle. Dit is de casiate waar dichter Jaap van Oostrum aan lezers voordracht uit zijn nieuwe dichtbundel  ´Vandaag is het zondag´. NAU Uitgevers te Blaricum. Foto Mario Jansen

Manuscripta 2015 – Zwolle. Dit is de casiate waar dichter Jaap van Oostrum aan lezers voordracht uit zijn nieuwe dichtbundel ´Vandaag is het zondag´. NAU Uitgevers te Blaricum. Foto Mario Jansen

IMG_1938IMG_2027IMG_2012IMG_1890IMG_1892IMG_1872IMG_1853banner Manuscripta 2015