Een kennismaking met onze auteur Roberto Maes

Roberto Maes schreef een mooie en spannende trilogie met in de hoofdrol Lars Hölgrun: een jonge uiterst begaafde Interpol-inspecteur, geboren in Zweden en gedetacheerd in Cannes.

Deel I met de titel ´HET GOUDEN IDEAAL´ lanceren we over anderhalve maand. Onderstaand laten wij jullie alvast kennis maken met deze primeur qua nieuwe boekenreeks.

auteur Roberto Maes

Op Tweede Pinksterdag – maandagmiddag      16 mei – lanceren wij ´Het gouden ideaal´ officieel bij Boekhandel Dominicaner in Maastricht, de woonplaats van Roberto Maes.

Wij hopen van harte dat jullie, de lezers, de avonturen en bevlogenheid van deze Lars Hölgrun zullen bekoren. Wij hebben de afgelopen maanden – samen met de auteur – met veel plezier aan de totstandkoming ervan gewerkt. Roberto´s inhoudelijke schrijfstijl is a la de schrijver Dan Brown.

 

 

 

 

 

 

´Het gouden ideaal´ speelt zich grotendeels af in Spanje. Hieronder een tip van de sluier:

*** Valencia anno 1481***

De Spaanse koning Ferdinand II stelt Tomás de Torquemada aan als inquisiteur-generaal van de inquisitie. Hij zal de geschiedenis ingaan als een van de wreedste leden van deze geloofsrechtbank. Om het Vaticaan te vleien verscheept Torquemada een lading Mariabeelden naar Rome, net voordat paus Sixtus IV overlijdt. Gemaakt van gestolen goud van de Azteken.

*** Valencia anno nu ***

Een gouden Mariabeeld vormt het hoogtepunt van de processie tijdens het schouwspel ´Moros y Cristianos´. Ondanks de strenge beveiliging verdwijnt het beeld voor de ogen van het gelovige publiek. Dit is het vierde Mariabeeld dat binnen korte tijd gestolen. Het lukt de Spaanse politie en het bisdom niet bewijsmateriaal van deze brute diefstallen te vinden. Interpol laat de Zweedse inspecteur Lars Hölgrun en zijn Franse partner Pascal toevoegen aan het onderzoek dat geleid wordt door commissaris Pablo Riochhio. Zij ontdekken tezamen dat een van de beruchtste Spaanse misdadigers het brein achter deze diefstallen is. Hij wordt al decennia lang gezocht door het Vaticaan. Het politieteam moet een zware strijd aangaan met een gewetenloze terrorist die nergens voor terugdeinst, zelfs niet voor de Spaanse kardinaal.

De hoofdpersonage in deze trilogie is Lars Hölgrun: een wetenschappelijk opgeleide politieman met een specialisatie in historische Europese kunstobjecten. Hij strijdt met degenen die deze ontvreemden en voor eigen gewin misbruiken.

Aankondiging van de roman ´BOVEN WATER´ het vervolg op ´ONDER WATER´

Met trommelgeroffel erbij kondigen wij met trots officieel aan dat Boven water, de tweede roman van onze auteur Linda Jansen donderdag 21 april gelanceerd wordt! Het is een spannende roman en het vervolg op de succesvolle roman Onder water.

cover ´Boven water´ van de auteur Linda Jansen NAU Uitgevers te Blaricum

cover ´Boven water´ van de auteur Linda Jansen NAU Uitgevers te Blaricum

Natuurlijk doen we de feestelijke lancering van het eerste exemplaar van Boven water in Breda en natuurlijk bij de Libris boekhandel Van Kemenade&Hollaers.

Voor de fans van Linda Jansen: zet de datum alvast in je agenda. Aan jullie tonen we als eerste de cover van Boven water.

Linda Jansen, auteur van de romans ´Onder water´ en ´Boven water´ NAU Uitgeverij te Blarcium

Linda Jansen, auteur van de romans ´Onder water´ en ´Boven water´ NAU Uitgeverij te Blarcium

Over de inhoud van deze nieuwe roman: een tipje van de sluier over het wel en wee van Tom en Liz: daarover volgende week meer!