Een mooie warme sfeerimpressie bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Het was afgelopen maandag 16 mei een ´mooie Pinksterdag´ voor de boeklancering van Het gouden ideaal van onze trilogieschrijver Roberto Maes bij de Libris Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Door de grote opkomst van belangstellenden en de prachtige ambiance van deze boekhandel was het een informele en warme boekpresentatie. Onderstaand een foto-impressie ervan.

Sinds deze week is het boek verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland, de bekende boekenwebsites en in alle Standaard Boekwinkels in Vlaanderen. Wij wensen de lezers veel spannende en ontspannende leesuren toe met Het gouden ideaal.

Boek Het Gouden Ideaal in Dominicanen boekhandel Maastricht van auteur Roberto Maes   20160516_150753

Boekpresentatie ´Het gouden ideaal´ van schrijver Roberto Maes bij Boekhandel Dominicanen Maastricht mei 2016 NAU Uitgeverij Blaricum

      Boekpresentatie ´Het gouden ideaal´ van schrijver Roberto Maes bij Boekhandel Dominicanen Maastricht mei 2016

Boekpresentatie ´Het gouden ideaal´ van schrijver Roberto Maes bij Boekhandel Dominicanen Maastricht mei 2016 - UITREIKING eerste exemplaar aan mevrouw Maria Essers / NAU Uitgeverij Blaricum

Boekpresentatie ´Het gouden ideaal´ van schrijver Roberto Maes bij Boekhandel Dominicanen Maastricht mei 2016 – UITREIKING eerste exemplaar aan mevrouw Maria Essers / NAU Uitgeverij Blaricum

cover Het Gouden Ideaal (417x640)Dominicanen   ondertekening auteurscontract Roberto Maes voor het boek Het Gouden Ideaal NAU Uitgeverij Blaricum

 

Boekpresentatie ´Het gouden ideaal´ van schrijver Roberto Maes Maastricht mei 2016  en Marianne Vork van NAU Uitgeverij te Blaricum

Boekpresentatie ´Het gouden ideaal´ van schrijver Roberto Maes Maastricht mei 2016 en Marianne Vork van NAU Uitgeverij te Blaricum

MAASTRICHT IS EEN NIEUWE TRILOGIE-SCHRIJVER RIJKER

Op Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei, wordt in Boekhandel Dominicanen het eerste exemplaar van Het gouden ideaal uitgereikt. Het is geschreven door Roberto Maes, een geboren en getogen Maastrichtenaar.  

auteur Roberto Maes

auteur Roberto Maes

Deze auteur schreef een trilogie over een Interpol-inspecteur met een specialisatie in historische Europese kunstobjecten. Het eerste deel met de titel Het gouden ideaal speelt zich rond 1480 in Spanje af, als een zekere Torquemada door koning Ferdinand II wordt aangesteld als inquisiteur-generaal. Deze van oorsprong dominicaner monnik zal de geschiedenis ingaan als een van de wreedste mannen van de Spaanse Inquisitie. De rode draad in dit boek wordt gevormd door verdwenen gouden Mariabeelden waarvan er een – in een tijdsprong naar nu – tijdens een processie in het Spaanse Valencia voor de ogen van het publiek verdwijnt. Dat vormde de aanleiding om deze Interpol-inspecteur in te schakelen.

cover Het Gouden Ideaal (417x640)

Een speurtocht naar historische overblijfselen

“Mijn voorliefde voor geschiedenis en vooral oude kunst zette me enkele jaren geleden aan tot het beschrijven van de avonturen van mijn hoofdpersonage Lars Hölgrun”­­­, aldus Maes op de vraag wat het startpunt van boek was. “En voor ik me er zelf van bewust was, stuitte ik in een buitenlandse bibliotheek op iets opmerkelijks, waardoor ik meteen met een tweede manuscript aan de slag ging. Voor mij was het – behalve het schrijven van een spannend verhaal – een grote uitdaging om historische feiten te verifiëren. Het afgelopen jaar heeft de hoofdredacteur van mijn uitgever zich daarover gebogen. Rondom 1500 is er geschiedkundig veel meer gepubliceerd dan voor die tijd. Om een idee daarvan te geven: landkaarten verschenen pas omstreeks die tijd. Ongetwijfeld zal de Spaanse ontdekkingsreiziger Columbus daarmee te maken hebben gehad. Na veel speurwerk ontdekte ik een landkaart van omstreeks 1450 waarop te zien is hoe Spanje nog bestond uit diverse koninkrijken. Deze kaart is voor de lezer toegevoegd aan mijn boek. In Spanje speelde zich trouwens in die tijd veel af tussen de katholieke, Moorse en joodse inwoners. In mijn verhaal laat ik de oude geschiedenis versmelten met het heden, waarin een van de beruchtste Spaanse misdadigers – het brein achter de verdwenen gouden Mariabeelden – ook al lang gezocht wordt door het Vaticaan. Ik hoop lezers die houden van het genre Dan Brown te verrassen met dit boek.”

Belgische belangstelling 

download (1)De schrijver kijkt uit naar de presentatie van zijn boek. “Kijk, je kunt blijven doorschrijven, maar het belangrijkste is natuurlijk wat de lezers er straks van vinden. Volgens mijn uitgever is het wel bijzonder dat mijn trilogie ook op voorhand in Vlaanderen op belangstelling kan rekenen. Daar ligt mijn boek volgende week al in alle Standaard Boekhandels.”

banner

De lancering van dit boek vindt plaats op maandagmiddag 16 mei – Tweede Pinksterdag – om 15.00 uur bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

Dominicanen

Vanaf 17 mei is het boek verkrijgbaar in de boekwinkels in Nederland en Vlaanderen en te bestellen via alle bekende boekenwebsites.

De eerste ***** sterren al voor de roman ´Boven water´van Linda Jansen

Al binnen twee weken ontving onze auteur Linda Jansen de eerste reacties van haar lezers en al van enkele boekenrecensenten. Sommige lezers konden niet wachten met het vervolg van de hoofdpersonages Liz en Tom in Boven water.

Hieronder een link naar de reacties van de boekenbloggers Must Read or Not: zij schreven onder andere:

  • https://mustreadsornot.wordpress.com/2016/05/01/boven-water-linda-jansen-5-sterren/

Onderstaand de recensie van Passie voor boek, zij schreven onder andere:

Boven water is een mooi geschreven, fascinerend vervolg op Onder water. Een roman met diepgang. En als je deze roman op een goede wijze leest dan zal ook de volgende boodschap jou bereiken : het leven is er om er uit te halen wat er inzit. Met dit fantastische tweeluik heeft Linda zich wat mij betreft ruimschoots bewezen als auteur.Onder water en Boven water is een tweeluik dat je aangenaam zal verrassen!

Boven water – Linda Jansen – Recensie

Page1 (461x640)