Dag van de Poëzie

Share This:

Vandaag op de Dag van de Poëzie plaatsen wij een gedicht van onze Vlaamse dichter & kunstenaar Steven Van Der Heyden. Hij schreef dit prachtige gedicht met de titel “Voor een blauw uur” onlangs. Zoals Steven ons liet weten is ‘humor’ – het thema van deze Poëzieweek – ‘niet zijn ding’.
Dat velen vandaag een ander verrassen met een kort, lang, roerend, mooi, betoverend, lief, glimlachend gedicht!

Voor een blauw uur

Zij woont nog in mij
ademt me kleiner
wist me langzaam uit

Ik verlies me in haar
beweging gestold
tot vorm van vrouw

Haar ogen houden
onze kamer op afstand
en hoe ze nog ruikt naar vroeger

Dat ogenblik dat toen
nog een eeuwigheid leek
een adempauze in de tijd

Lege ramen sluiten nu de dag buiten
*************************************

Steven Van Der Heyden publiceerde bij onze uitgeverij zijn prachtige dicht- en kunstbundel Klein geluk.


Een van zijn gedichten dingt dit jaar mee in de Turing Gedichtenwedstrijd, Steven’s ingezonden gedicht haalde de top 100 van geselecteerde gedichten. Morgen wordt de uitslag bekend gemaakt … wat een spannend moment voor onze Vlaamse dichter!!!


Poëzieweek  Turing Gedichtenwedstrijd

“HOEZO TOEVALLIG” 3de verhalenboek van Ruut de Kloet

Share This:

Ruut de Kloet is een van de bekendste natuurgeneeskundig therapeuten in Nederland. Velen heeft zij in de afgelopen 32 jaar al geholpen in haar praktijk: van baby’s tot pubers, van jong tot volwassen, vrouwen en mannen.

Met elk hun eigen, specifieke problemen, waarmee ze niet altijd goed uit de voeten konden. Problemen met ouders, zussen of broers, vrienden of collega’s (of bazen) vertalen zich meestal in lichamelijke klachten. Ze verstoren levens en levensgeluk. Misschien lijken ze onbetekenend, maar dat is natuurlijk niet zo. Zeker niet voor de mensen die het aangaat, en zij vinden er vaak geen begrip voor in hun omgeving.

Ruut kwam samen met hen tot – soms verrassende – oplossingen, mede door haar lange praktijkervaring, haar mensenkennis en oprechte belangstelling.

Zo kwamen de verhalen in Hoezo toevallig tot stand. Prachtige verhalen, af en toe ontroerend, of met verklarende gebeurtenissen. Zoals Ruut zelf zegt over toevalligheden: ‘Het lot valt je toe’.

 

BOEKGEGEVENS

ISBN 9789491535512

196 pagina’s – enkele verhalen zijn voorzien van een illustratie

Hardcoveruitvoering

Vanaf 16 februari 2017 verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland. Prijs € 17,95