Het spannende boek ‘KAPITEIN COKE’

Share This:

KAPITEIN COKE

Waargebeurde avonturen van een Nederlandse cocaïnesmokkelaar: een spannend boek over cocaïnetransporten, geschreven vanuit een Braziliaanse gevangenis door Raymond K.

Bestel dit het boek vanaf vandaag in de boekhandel: ISBN 9789491535673

of bij Bol.com https://www.bol.com/nl/p/kapitein-coke/9200000083868143/

In de zomer van 2015 berichtten de Nederlandse kranten dat de toen 48-jarige Raymond K. met een zeilboot tjokvol cocaïne (613 kilo) was gearresteerd voor de Braziliaanse kust. De kranten kopten “dat hij daarmee zijn eigen record uit 2007 had verbroken”, toen de Franse politie ‘Kapitein Coke’ aanhield in Het Kanaal. Op zijn zeiljacht werd uiteindelijk exact 600 kilo verpakte coke aangetroffen.

 

Raymond K. zit momenteel in een Zuid-Amerikaanse gevangenis voor zijn laatste aanhouding en schreef daar zijn avonturen op die voorafgingen aan zijn aanhouding in 2007.

Wie de Narcosserie over Pablo Escobar heeft gezien, zou de indruk kunnen krijgen dat cocaïnevervoer een fluitje van een cent is. Raymond K. neemt ons mee in de echte wereld van de coketransporten. Vanaf het begin uit De Marwei in Leeuwarden naar Spanje waar hij het vertrouwen van een goed georganiseerde club wint. Maandenlange voorbereidingen volgen met duiklessen, inzicht in brandstofopslag voor boten op de Atlantische Oceaan, afgestemde satelliettelefoons en codetalen voor de droppings. De miljoenenaanschaf van zeewaardige supersnelle boten voor de overtocht van en naar Colombia. Zijn spannende ontmoetingen met overzeese drugskartels. De moeizame tocht door de gevaarlijke jungle onder het oog van paramilitairen naar de cokeplantages. De ontberingen van lange zeereizen en de angst om betrapt te worden tijdens cokedroppingen vanuit de lucht. En onderwijl houdt de politie Heemskerk hem in de gaten, later samen met de Spaanse, Portugese, Britse en Franse politie en de internationale criminele inlichtingendienst.

Een Franse onderzoeksrechter zei na zijn uitspraak tegen hem: Raymond, het is jammer dat je nooit met me hebt willen praten, want ik zou zo graag een dag met je zitten om alle avonturen en verhalen van je te horen.

Die verhalen vertelt Raymond K. nu in dit boek. Met in zijn nawoord nog enkele onthullingen over deel II van Kapitein Coke en een spijtbetuiging aan zijn familie en geliefden. Want er bestaat een andere kant aan de medaille van het leven van een internationale cocaïnetransporteur.

Het boekt ligt maandag 23 oktober in de boekhandel in Nederland & België

Website: www.kapiteincoke.nl

 

 

 

Vandaag is het officieel … het boek van Laurenz Mol ‘Verknipt’ verkrijgbaar in de boekhandel

Share This:

Laurenz Mol schreef VERKNIPT, een onthullend en prachtig geschreven boek

EN BREDA KREEG ZONDAG 15 oktober 2017 EEN SPECTACULAIRE & GROOTSTE BOEKPRESENTATIE VAN HET JAAR

Toen circa twee maanden geleden Laurenz Mol via Facebook bekend maakte dat zijn boek dit najaar zou uitkomen, kreeg hij al duizenden reacties en felicitaties. Gezien de bekendheid van deze society kapper waren er afgelopen zondagmiddag honderden belangstellenden aanwezig voor de lancering van zijn eerste roman en werd het de grootste boekpresentatie van het jaar in Nederland.

Het boek met de titel Verknipt van Laurenz Mol werd gepresenteerd bij Libris Boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg. Daar werden hij en zijn uitgever Marianne Vork van de NAU Uitgeverij geïnterviewd door Rene Hollaers, een van de eigenaren van deze Libris Boekhandel. Laurenz onthulde de cover van zijn boek, waarvan de titel tot dan toe, geheim was.

Het boek van Laurenz is een aangrijpend verhaal dat op een gruwelijke waarheid is gebaseerd. Men zou het een thriller kunnen noemen. Voor Thierry van der Veen, het alter ego van de internationaal bekende kapper en stylist Laurenz Mol was het een nachtmerrie die geen einde leek te kennen. Vijf jaar wachtte de ‘coiffeur van de sterren’ om dit geheime deel van zijn leven te onthullen. Het trok een verwoestend spoor in zijn leven en dat van een aantal van zijn dierbaren. ‘Verknipt’ is een herinnering aan een allesverwoestende liefde.

 

Thierry van der Veen, Hair en Make-up artist

‘Ik ben eigenaar van een kapsalon, die ik al op jonge leeftijd opende. Ik schreef mode- en beautycolumns, organiseerde shows en beurzen. Nu, bijna dertig jaar later, zijn mijn haar- en make-upshows een bedrijf op zich geworden. Ik word geboekt door couturiers, bedenk presentaties voor cosmeticahuizen en geef seminars in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik iedere week een make-over– rubriek in het bekendste boulevardblad van Nederland. Je kunt dus gerust zeggen dat ik een man van de wereld ben. Toch is mij een gruwelijke gebeurtenis overkomen die ik met je wil delen’, aldus Thierry van der Veen.

 

Laurenz Mol was een van de eerste glamourkappers van Nederland. Een bezoek aan zijn salon betekent al jaren alle aandacht en … champagne! Laurenz opende zijn salon op twintigjarige leeftijd, in een mum van tijd stond deze bekend als de ‘Society Salon’. Zien en gezien worden was al snel en vogue. Hij werd opgemerkt door de Amsterdamse couturiers en verzorgde vanaf dat moment ook de styling van talloze catwalk shows. Laurenz heeft voor veel glossy magazines gewerkt, maar bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rubriek ‘MAKE ME OVER’ in weekblad Privé. Met zijn team verzorgde hij haarshows in Los Angeles, Moskou, Parijs, Hongkong, London en New York.Vele BN’ers, societyfiguren en duizenden minder bekende vrouwen vertrouwen Laurenz hun haar toe.Columns en korte verhalen schreef hij al jaren. Zijn eerste spannende boek is Laurenz gaan schrijven nadat hij een verhalenwedstrijd, georganiseerd door het NRC, had gewonnen. Het aangrijpende boek ligt vanaf 17 oktober in de boekhandel.

 

Zondagmiddag 15 oktober de boekpresentatie van Laurenz Mol in Breda

Share This:

SOCIETY KAPPER LAURENZ MOL SCHREEF EEN ONTHULLEND BOEK

EN BREDA KRIJGT EEN SPECTACULAIRE BOEKPRESENTATIE

Op zondagmiddag 15 oktober om 16.00 uur wordt op feestelijke wijze het boek van Laurenz Mol gepresenteerd bij Libris Boekhandel  Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg in Breda. Daar zal na de uitreiking van het eerste exemplaar een toost worden uitgebracht. Aansluitend loopt Laurenz over een zeventig meter roze loper naar zijn kapsalon – eveneens gevestigd aan de Ginnekenweg, waar hij zijn boek zal signeren.

Titelloze boekcover Laurenz Mol – fotografie Marc Boom Photography

Gezien de bekendheid  van deze society kapper hebben al vele belangstellenden zich aangemeld voor de lancering van zijn eerste roman en daarmee wordt het naar alle waarschijnlijkheid de grootste boekpresentatie van het jaar in Nederland.

Op Facebook is een evenement aangemaakt – zie 15 oktober en daar kan men zich nog aanmelden voor deze feestelijke presentatie. Ook kan men zich aanmelden bij de Libris Boekhandel Van Kemenade & Hollaers via een mailberichtje: info@kemhol.nl

Psss… de titel evenals de inhoud van het boek blijven tot het moment van de uitreiking zondagmiddag, geheim. Voor degenen die niet bij de presentatie op zondag 15 oktober aanwezig kunnen zijn, is het boek al wel vooruit te reserveren via alle bekende boekenwebsites onder de naam Laurenz Mol. Dinsdag 16 oktober ligt het boek in alle boekhandels.

Wat vooraf ging … In een van de afgelopen zomermaanden schreven wij dat: “soms, heel soms je als uitgeverij een ontzettende goed geschreven manuscript in handen krijgt” en we aankondigden aan dat Laurenz Mol, een talentvol schrijver, gekozen had voor onze uitgeverij. Toen Laurenz Mol via Facebook bekend maakte dat zijn boek dit najaar zou uitkomen, kreeg hij direct al enkele duizenden reacties en felicitaties. 

OVER LAURENZ MOL

Laurenz Mol was een van de eerste glamourkappers van Nederland. Een bezoek aan zijn salon betekent al jaren alle aandacht en … champagne! Laurenz opende zijn salon op twintigjarige leeftijd, in een mum van tijd stond deze bekend als de ‘Society Salon’. Zien en gezien worden was al snel en vogue. Hij werd opgemerkt door de Amsterdamse couturiers en verzorgde vanaf dat moment ook de styling van talloze catwalk shows. Hij werkte voor veel glossy magazines, maar bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rubriek ‘MAKE ME OVER’ in weekblad Privé. Met zijn team verzorgde hij haarshows in Los Angeles, Moskou, Parijs, Hongkong, London en New York.Vele BN’ers, societyfiguren en duizenden minder bekende vrouwen vertrouwen Laurenz hun haar toe. Columns en korte verhalen schreef hij al jaren. Zijn eerste spannende boek is Laurenz gaan schrijven nadat hij een verhalenwedstrijd, georganiseerd door het NRC, had gewonnen.

 

Een bomvolle boekhandel voor lancering van de roman ‘VERZWEGEN’

Share This:

7 DAGEN GELEDEN … De lancering de roman ‘VERZWEGEN‘ van onze schrijfster José Kruijer en nu al diverse enthousiaste & goede leesreacties! Met 4**** en 5***** sterren waarderingen.Hieronder enkele foto’s van een mooie en drukbezochte boekpresentatie!

 
José kreeg de afgelopen dagen enorm veel leuke en lieve berichten en tig WhatsAppberichten over haar boek: reacties als “Heb ‘m uit, hij was prachtig / spanning goed opgebouwd / kon het boek bijna niet wegleggen / MOOI verhaal / knap geschreven/ goed verhaal, zeg!/ Ik wil doorlezen want ik wil weten hoe het afloopt / Wat kan jij ontzettend leuk schrijven / Jeetje wat goed José, werd helemaal in het verhaal meegezogen / Wat een creativiteit in je boek en wat een woordenschat heb jij / Echt, echt een heel leuk boek om te lezen / Wat een bijzonder mooi verhaal heb jij geschreven, juf” zo maar enkele kreten uit de vele berichten aan José.


Ook op Bol.com zijn enkele lezers al zo attent geweest een leesreactie te plaatsen. Dank jullie wel daarvoor.
Neem van ons als uitgeverij aan dat schrijvers een reactie van lezers altijd enorm waarderen, zo ook José, die nog nageniet van de bomvolle belangstelling afgelopen vrijdagavond in de boekhandel.

 

Voor iedereen die nog lezende is, of gaat: veel leesplezier!
Klik hieronder op de link voor de ****4 & *****5 sterren recensies en/of om het boek zelf te bestellen. Maar denk ook aan de boekhandel in je eigen woonplaats – zij zijn blij als je bij hen een boek koopt.
https://www.bol.com/nl/p/verzwegen/9200000082301559/…