24 november … vandaag officieel … Tweede druk van de parelroman ‘Verzwegen’

Dankzij de vele enthousiast mooie & roerende reacties van lezers is vandaag de tweede druk van de pearls pearls pearls roman Verzwegen van onze schrijfster José Kruijer een feit. Hoe bijzonder is dat, vandaag precies acht weken geleden na de feestelijke en drukke lancering van haar boek. Deze week vertelden wij het aan José, gister ontving zij de eerste exemplaren van haar tweede druk en vandaag is het dan officieel!

De afgelopen weken waren voor José, onze Noord-Hollandse schrijfster, enigszins enerverend te noemen. Na een bomvolle boekenpresentatie volgden tamelijk snel de eerste reacties van lezeressen die Verzwegen lazen. En tegelijkertijd omarmde ook een aantal vooraanstaande boekengroepen deze roman. Het zijn ongelooflijk warme eerste geboorteweken voor deze glansrijke parel mooie Verzwegen roman.

Vooral omdat José al veel **** 4 en *****5 STERREN als waardering van haar lezers kreeg. Als uitgeverij introduceerden wij José 8 weken geleden op de boekenposter … “Noord-Holland is een romanschrijver rijker” … misschien – gezien de talrijke en prachtige lezersreacties op bekende boekwebsites – kunnen we dat langzaam gaan omvormen naar … “Nederland is een romanschrijver rijker”. Dank jullie wel lezers, dank jullie wel boekenrecensenten, ook namens José!

Onderstaand een vogelvluchtoverzicht enkele recensies in de pers.

Op de website www.Vrouwenthrillers.nl staat Verzwegen bij de 10 beste & spannende boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs van dit moment.

En José kreeg onlangs haar eigen Boekenleesgroep bestaande uit vijf dames van de Nederlands en Vlaamse Boekengroep De Perfecte Buren die de roman momenteel lezen en recenseren onder leiding van Nancy De Brucker.

Een lovende 4 **** sterren recensie van Wendy Wenning op de boekenblog Passie voor boeken …

José Kruijer zet met ‘Verzwegen’ een dynamische roman neer. Keer op keer weet de auteur de lezer te verrassen met een onverwachte wending en ook al wordt er af en toe iets weggegeven, volledige duidelijkheid is er pas aan het einde van het verhaal. Een verhaal waarin veel gebeurd en geen enkel moment is er langdradigheid te bespeuren. Périne ondergaat een wezenlijke verandering waardoor het eerste gevoel langzaam weggevaagd wordt en vervangen wordt door sympathie. De fases waar zij doorheen gaat laat meeleven, en dit samen met de onderhuidse spanning zorgt ervoor dat dit boek zo snel mogelijk uitgelezen moet worden. Een parel van een roman!”

 

De damesredactie van De Telegraaf glossy VROUW verkoos Verzwegen als “Parel van een boek” voor haar lezeressen.

Boekenrecensent Moon Kager van MustReadsorNot was aanwezig bij de boekpresentatie en interviewde José Kruijer naderhand. Hun diepte-interview is te lezen op www.mustreadsornot.com

Haar conclusie was onder andere …

Deze parel verdient het om gelezen te worden. José heeft de personages zo neer gezet dat je je al snel vereenzelvigt met hen. Een compliment voor de schrijfster dat ze personages ook al zijn het er best veel, zo neer zet dat het verhaal klopt. De personages leiden het verhaal en geven het de juiste twist. De fijne sfeer in het boek maken dat je door blijft lezen, stoppen is een No Go. De ietwat romantische, spannende sfeer brengen je helemaal in de leesflow. Op de cover staat een roman, maar menig boek wat zo geschreven is met het milde spannende tintje noemt zich al snel literaire thriller. Door de ingrediënten welke Verzwegen bevat, zou dit zeker niet te veel gezegd zijn.

Een paginagroot prachtig interview met José Kruijer in het Noordhollands Dagblad.

 

roman ‘VERZWEGEN’ uitgeroepen tot boekparel in VROUW van De Telegraaf

Afgelopen weekend werd de mooie roman  Verzwegen van romanschrijfster José Kruijer in De Telegraaf – VROUW uitgeroepen tot boekparel.


De dames van de redactie VROUW kozen de roman Verzwegen uit om te delen met hun lezeressen. Bijzonder is dat VROUW deze week een van de genomineerde magazines is voor de Mercure prijzen. Wie de roman Verzwegen al gelezen heeft weet dat dit ook de hoofdredacteur overkomt. Zo komen fictie en non-fictie mooi samen!
En romanschrijfster José Kruijer krijgt haar eigen ‘BOEKENLEESCLUB bij De Perfecte Buren: 5 dames lezen ‘Verzwegen’ deze maand.

de leesclub De Perfecte Buren voor de roman VERZWEGEN van romanschrijfster Jose Kruijer


Nog meer mooi nieuws was dat afgelopen dinsdag een paginagroot achtergrondinterview met José Kruijer in het Noordhollands Dagblad verscheen.

Interview met romanschrijfster Jose Kruijer in het Noordhollands Dagblad

De roman Verzwegen is verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland en Vlaanderen evenals via de bekende boekenwebsites zoals Bol.com. Libris.nl, ECI.nl, Bruna.nl et cetera. Veel leesplezier wensen wij onze lezers toe!

Boek Kapitein Coke besproken in RTL Boulevard door John van den Heuvel

Donderdag 2 november werd het boek Kapitein Coke besproken in het televisieprogramma RTL BOULEVARD. John van den Heuvel las het boek van Raymond K. en sprak hierover in het programma. Het werd een diepgaand item over de wereld van het overzeese transporten.

Via onderstaande link is deze lange reportage over dit boek zien. Ook komt Raymond K. zelf aan het woord (dit gesprek werd opgenomen in de Braziliaanse gevangenis).
Met dank aan de redactie crime van RTL Boulevard die met vele beelden er een indrukwekkende reportage van maakte.
https://www.rtl.nl/vi…/e979bc03-365f-4b21-9328-439dbd97c575/

Het boek Kapitein Coke is verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland en België. En via Bol.com. Op de website over het boek www.kapiteincoke.nl staat nog meer informatie over Raymond K.

Hier de boekenlink naar Bol.com

https://www.bol.com/nl/p/kapitein-coke/9200000083868143/?suggestionType=typedsearch

De boekenlink naar Bruna

https://www.bruna.nl/boeken/kapitein-coke-9789491535673

De boekenlink naar Libris

https://www.libris.nl/boek/?authortitle=raymond-k-/kapitein-coke–9789491535673/

 

De eerste 4****sterren leesrecensie voor ‘Verknipt’ , boek van Laurenz Mol ook te bewonderen op YouTube

Boekenrecensent Caroline Kuipers van een dan de grootste boekengroepen van Nederland MustReadsorNot las Verknipt en gaf schrijver Laurenz Mol 4 ‘dikverdiende’ ****leesterren.

Lees haar recensie over Verknipt: een verhaal van liefde op het eerste gezicht in blind vertrouwen op: https://mustreadsornot.com/2017/10/28/laurenz-mol-verknipt-is-het-waargebeurde-verhaal-van-liefde-op-het-eerste-gezicht-en-blind-vertrouwen/

En voor degenen die niet aanwezig konden zijn bij de boekpresentatie van Laurenz Mol afgelopen 15 oktober in Breda: op YouTube staat een videoverslag dat Caroline ook nog maakte. Leuk om een keer naar te kijken, want het was ten slotte ook de grootste boekenpresentatie van het jaar 2017!