Zo droevig, onze lieve schrijfster Carin Bruekers is overleden

Share This:

 * * *  In liefdevolle & met mooie herinneringen aan Carin Bruekers * * *

 

We zijn aangeslagen en stil. Onze lieve schrijfster Carin Bruekers  is overleden. De schrijfster van De Slangenkuil die wij hebben mogen kennen. Enorm dapper toen zij haar manuscript inzond. Gedreven, energiek, dol op goede & lange gesprekken en met grote mensenkennis. Elegant, met een vleug ijdelheid, doortastend maar ook bescheiden over haar indrukwekkende carrière – waarin zij ongelooflijk sterk bleef op momenten die er toe deden zowel qua werk als privé.

 

Carin Bruekers was secretaresse in het kantoor van de NAVO secretaris-generaal Dr. Manfred Worner in de jaren negentig van de vorige eeuw. In deze Private Office ontmoette zij alle wereldleiders voor haar baas. Net voor zijn overlijden in 1994 werd Carin toegevoegd aan Sectie Vijf. Het bleek een ‘vuurwerkfabriek’ vol grote ego’s. Door haar integerheid heeft zij een indrukwekkend netwerk binnen en buiten de NAVO opgebouwd. Een van hen was de bekende Nederlandse journalist Haye Thomas. Zij nam hem en de vermaarde strafpleiter Max Moskowicz sr. uit Maastricht in vertrouwen over de interne chantagepraktijken. Twintig jaar later onthulde Carin in De Slangenkuil haar memories en haar bijzondere ervaringen in Sectie Vijf, de glasharde werkelijkheid binnen het volkenrechtelijke bondgenootschap NAVO.

 

Vol verve ging Carin voor haar boek: haar memoires bij de NAVO in de roemruchte jaren. Ze vond het spannend toen haar boek in mei 2017 uitkwam en genoot van de lancering bij Boekhandel Berkers in haar woonplaats Deurne. En ook – ondanks een warme zondag – enkele weken later bij Boekhandel De Ganzenveer in Helmond. De reacties van lezers, de kranteninterviews & de recensies over haar boek. De 1ste, 2de en 3de druk van haar NAVO Slangenkuil boek, Carin was er blij mee maar ze wilde meer lezers, meer boeken en een nieuw boek schrijven.

 

Haar enthousiaste plan vorig najaar om lezingen te gaan geven over haar boek kwam tegelijk met een enorm heftige uitslag na een bezoek aan een specialist. Wat begon met pijn – laag in haar rug, werd moedig door Carin gedragen om te herstellen, om beter te worden, om verder te willen leven.
Ze wilde zo graag, nog zo ontzettend graag enkele jaren haar leven vieren & vooral leven, omringd door en met haar familie en dierbare vrienden & vriendinnen. En met de weinige energie die Carin helaas nog had richtte zij Stichting Puck op om andere getroffenen aan deze ziekte bij te staan.

We brengen een ode aan een moedig, gedreven dame zoals zo mooi op de rouwcirculaire stond:

“Bijzondere mensen sterven niet,

zij gaan wel,

maar blijven toch voor altijd in ons hart”

Onze oprechte condoleances aan de familie van Carin, aan haar vrienden en vriendinnen, namens ons allen van de NAU Uitgeverij – Marianne Vork.

 

Vooraankondiging: In november verschijnt het boek van Willem Bol

Share This:

Vooraankondiging – in november verschijnt bij onze uitgeverij het boek Costen ende Baeten, het verhaal van Willem Bol en zijn vrouw Simone Bol.

Sinds december vorig jaar zijn wij als uitgeverij ‘stilletjes’ achter de schermen bezig aan de totstandkoming van dit boek. Met hulp van twee journalisten schreef Willem Bol zijn verhaal over de financiële malaise van zijn gezin en zijn juridische strijd tegen grote verzekeraars. Een strijd via rechtbanken die anno nu nog steeds niet is afgewikkeld.
Zijn manuscript is thans gereed en verschijnt in november.

We noemen het ‘stilletjes’ want iedere keer als onze uitgeverij de afgelopen zeven maanden weer enkele hoofdstukken ontving waren wij ‘stil’ over de inhoud ervan.
Mocht iemand nog denken dat het een bizar of onwerkelijk verhaal is, het is meer dan bizar en meer dan onwerkelijk wat Willem en Simone is overkomen en nog steeds doorgaat.
Zij voeren al jarenlang strijd tegen enkele grote instellingen die zich verzekeraars noemen.

 

Want we verzekeren ons toch allemaal om ergens ‘van & voor verzekerd te zijn’?
Willem en Simone verloren niet alleen hun familiehuis, raakten zo goed als alles financieel in geld, letterlijk in materie en deels hun gezondheid kwijt.

Al vele kranten, tijdschriften en televisiepresentatoren interviewden Willem Bol en zijn vrouw de afgelopen jaren.
In het boek staan verbijsterende verhalen van frauderende keuringsartsen, geheimzinnige bezoeken van personen namens ‘de verzekeringsmaatschappij’, vreemde movements van belasting- & gemeenteambtenaren, met alle gevolgen van dien. Fysieke en schriftelijke bedreigingen, anonieme correspondentie aan journalisten, detectiverapporten en valsheid in geschrifte, door het rommelen van verzekeraar medewerkers met rechtbankvonnissen.
Willem Bol heeft alle schriftelijke bewijsstukken bijgesloten in zijn boek. Zodat lezers vanaf november waarschijnlijk ook ‘stil’ worden en zich, net als wij, afvragen: “Hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die bij of namens bedrijven werken die zo intens gemeen handelen, zo enorm gewetenloos zijn?”

Willem gebruikt rondom & in zijn boek Costen ende Baeten de quote:

“Het leven heeft mij geleerd dat men altijd eenzaam is wanneer het onrecht bestreden moet worden. Het enige wat men nodig heeft is een sterke vuist en een onbevreesd gemoed!” van de vermaarde Olie B. Bommel.
En dit geeft zonder meer zijn gemoedstoestand aan.

De aankondiging van het boek is al te vinden op alle bekende boekenwebsites van Libris, Bruna, Blz., AKO, Plantage Boekhandel, Readshop & bol.com

En is ook al te reserveren in de boekhandel. Sinds de aankondiging van het boek zijn er al veel exemplaren door belangstellenden besteld via de genoemde boekenwebsites.

Prijs 20,00 euro. In het boek, naast de persoonlijke verhalen van Willem Bol, ook alle bewijsstukken in de vorm van mailberichten, brieven, foto’s en andere onderliggende documenten. Het boek telt circa 336 pagina’s.

ISBN 978-94-91535-69-7

17 augustus de digitale versie van de indrukwekkende roman ‘Iedereen eet sambal’

Share This:

17 augustus is de nationale feestdag van Indonesië. Er wordt gevierd dat op deze datum in 1945 het Indonesische volk onafhankelijk werd verklaard. Dit na 300 jaar Nederlandse koloniale bezetting.

En daarom, op deze dag verschijnt de digitale versie van de indrukwekkende roman Iedereen eet sambal van onze schrijver Peter Storm van Leeuwen. Vanaf 17 augustus is het e-boek te downloaden op alle bekende boekenwebsites.

“De autonomie van Insulinde is niet meer dan een kwestie van tijd” (Louis Couperus in ‘Oostwaarts’ – 1923)

´Iedereen eet sambal´ is een van de weinige Nederlandstalige romans over de nasleep van de Japanse bezetting en de onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië. Deze koloniale geschiedenis, die ook bekend staat als ‘De Stille Oorlog’ speelt zich in dit boek af in de Preanger op Java – in de periode van de Indonesische vrijheidsstrijd. De verschrikkingen uit die jaren, de impact die deze strijd op militairen en burgers van de diverse bevolkingsgroepen heeft gehad, hebben bij alle betrokkenen ongeneeslijke wonden achtergelaten.

Java, 1947. Soenan is een soldaat binnen een speciale gevechtseenheid van het Nederlandse leger. Hij is Indo en komt daardoor altijd op de tweede plaats. Hij vecht voor orde, vrede en veiligheid, en moet dat noodgedwongen ook doen tegen zijn eigen volk. Dan doen de militairen, onder het bevlogen commando van sergeant Van Lopik, een vreselijke ontdekking. Hoe ontlaadt hun machteloze woede zich? Wie zijn daarvan het slachtoffer? Soenan kan het niet aanzien en ontvlucht het leger. Diep in het binnenland ontmoet hij zijn grote liefde, Sri Ajoe. En sluit vriendschap met zijn vijand.
Tijdens de voorbereidingen van hun huwelijk raken de twee geliefden ongewild verwikkeld in de uitzichtloze strijd. Soenan doet zijn bruid een belofte die verstrekkende gevolgen heeft en die de rest van zijn leven zal beheersen.

“Zelfs de liefde blijkt een traumatische ervaring”

Java, 1975. Van Lopik en enkele oud-strijders zijn terug op de plaats delict. Ieder wil op zijn eigen manier de oorlog die voortwoekert in hun hoofd, definitief verwerken. De confrontatie wordt de oud-sergeant echter fataal. Het afgebrokkelde leven van Soenan leidt naar een onverwachte, dramatische apotheose.

Over Peter Storm van Leeuwen
De affiniteit van Peter Storm van Leeuwen (1953) met Indonesië dankt hij aan zijn ouders, beiden daar geboren en getogen. Decennia lang publiceerde hij menig artikelen over de geschiedenis van onder meer de postdienst in Nederlands-Indië. In 1990 ontving hij de Costerus medaille wegens buitengewone verdiensten op wetenschappelijk filatelistisch gebied voor zijn publicaties over de postgeschiedenis van Nederlands-Indië. Storm van Leeuwen behoort tot een van de belangrijkste en meest ervaren filatelieveilingmeesters die Nederland rijk is. Daarnaast – door zijn interesse in de algemene geschiedenis van Nederlands-Indië – bouwde hij een privécollectie boeken op. Dit historisch materiaal en zijn interesse onder meer in de geschiedenis van Insulinde zette hem aan tot het schrijven van ‘Iedereen eet sambal’. Na het verschijnen van de eerste druk van dit historische boek ontving de schrijver al veel reacties van lezers die hun dankbaarheid toonden voor het verhaal ‘dat nog nooit geschreven was’. Een negentigjarige man belde de uitgeverij en vertelde geëmotioneerd dat hij nu na het lezen van dit boek ‘rustig dood kon gaan en begraven kon worden tussen zes planken’.

De roman Iedereen eet sambal (inmiddels 3de druk) is verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en de digitale versie ervan is vanaf 17 augustus 2018 te downloaden via alle bekende boekenwebsites.

ISB nummer boekuitgave 978 94 91535 06 2

420 pagina’s – Het boek is voorzien van twee historische kaarten van Java in kleur almede een data overzicht van 8 maart 1942 tot en met 27 december 1949.

Ook verscheen via de bibliotheek Passend Lezen een gesproken versie van dit boek en een versie in braille.