Belgische regisseur pitcht ´Koninklijk Complot´richting Hollywood

Share This:

PERSBERICHT

Geïnspireerd door het boek ´Koninklijk Complot´van Linda Udo is de succesvolle Belgische regisseur, scenarist en producent Kenneth Kerckhofs druk met het voorbereiden van de pitch voor verfilming van deze thriller in Amerika.

Auteur Linda Udo en Kenneth Kerckhofs in gesprek over de verfilming van Koninklijk Complot op kasteel domein de Renesse te Oostmalle. nabij Antwerpen (Ton de Vries fotografie)

Auteur Linda Udo en Kenneth Kerckhofs in gesprek over de verfilming van Koninklijk Complot op kasteel domein de Renesse te Oostmalle. nabij Antwerpen (Ton de Vries fotografie)

Kerckhofs is gefascineerd door het verhaal, dat een onthullende waarheid aan het licht brengt over prinses Diana. ‘Ik zie het filmscenario al helemaal voor me. Koninklijk Complot is geen complottheorie, maar een overtuigend verhaal dat verfilmd moet worden,’ aldus de regisseur.

Kerckhofs en de auteur hebben het afgelopen halve jaar diverse malen in Rijkevorsel (nabij Antwerpen) gesproken over de verfilming van deze thriller en Linda Udo heeft alle vertrouwen dat het filmrecht bij hem in goede handen is. Van zijn kant schat hij de kans op verfilming van het boek Koninklijk Complot realistisch in gezien het bijzondere verhaal. Aan het eind van deze zomer zal hij het pitchen van deze thriller zelf uitvoeren aan zijn persoonlijke contacten in de Amerikaanse filmindustrie.

Over het opzienbarende verhaal van Koninkrijk Complot

Ruim 17 jaar heeft onderzoekjournaliste Linda Udo gewerkt aan haar boek die de mysterieuze dood van prinses Diana aan het licht moet brengen. Haar conclusie is opmerkelijk. Volgens haar is er sprake van een schokkend complot: de in 1997 ‘verongelukte’ prinses Diana werkte zelf mee aan haar verdwijning, geholpen door niemand minder dan Dodi Fayed.

Linda’s jarenlange onderzoek heeft haar een unieke kijk gegeven op Diana’s leven en de gebeurtenissen in de nazomer van 1997. Als geen ander verdiepte ze zich in Lady Di. Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die de geheime dienst, het Britse koningshuis en de regering tientallen jaar verborgen hebben weten te houden.

Voor de lezers van Koninklijk Complot is een bijzondere website beschikbaar waar alle bewijsvoering is terug te vinden die de schrijfster tijdens haar onderzoek heeft verzameld. Historische beelden, onthullende films, originele bewijzen en veel fotomateriaal zijn hier op te zien (www.langlevediana.nl) Via een code in het boek hebben de lezers toegang tot dit archief. Zo groeit al lezende de impact van de thriller naarmate het verhaal vordert.

Koninklijk Complot, het eerste boek van Linda Udo (1964) verscheen eind augustus vorig jaar. Het boek was vanaf de lancering in Nederland en Vlaanderen al meteen een succes en veel lezers waren diep onder de indruk van Linda´s bevindingen. Dat binnen een jaar tijd al sprake is van een verfilming is redelijk uniek. En vanuit Amerika is er ook al belangstelling voor een boekeditie.

Over regisseur Kenneth Kerckhofs

Kerckhofs ontwikkelde verschillende filmscripts en werkt momenteel aan een kort filmproject met een beroemde Hollywood actrice. Daarnaast is hij ook in de voorbereiding van een pitch voor een beroemde Hollywood acteur. Twee jaar geleden oogstte hij succes met zijn educatieve film over de Heilig Bloedprocessie. Daarnaast was hij associate producer van de film Johnny Walker van de Belgische regisseur Kris De Meester. Zijn nieuwste film ‘Angst’ is bijna klaar om te worden gelanceerd. Voor deze film werkte hij onder meer samen met de Nederlandse producent Willem Thijssen die al twee Oscars en een BAFTA won.

—————————————————