24 november … vandaag officieel … Tweede druk van de parelroman ‘Verzwegen’

Dankzij de vele enthousiast mooie & roerende reacties van lezers is vandaag de tweede druk van de pearls pearls pearls roman Verzwegen van onze schrijfster José Kruijer een feit. Hoe bijzonder is dat, vandaag precies acht weken geleden na de feestelijke en drukke lancering van haar boek. Deze week vertelden wij het aan José, gister ontving zij de eerste exemplaren van haar tweede druk en vandaag is het dan officieel!

De afgelopen weken waren voor José, onze Noord-Hollandse schrijfster, enigszins enerverend te noemen. Na een bomvolle boekenpresentatie volgden tamelijk snel de eerste reacties van lezeressen die Verzwegen lazen. En tegelijkertijd omarmde ook een aantal vooraanstaande boekengroepen deze roman. Het zijn ongelooflijk warme eerste geboorteweken voor deze glansrijke parel mooie Verzwegen roman.

Vooral omdat José al veel **** 4 en *****5 STERREN als waardering van haar lezers kreeg. Als uitgeverij introduceerden wij José 8 weken geleden op de boekenposter … “Noord-Holland is een romanschrijver rijker” … misschien – gezien de talrijke en prachtige lezersreacties op bekende boekwebsites – kunnen we dat langzaam gaan omvormen naar … “Nederland is een romanschrijver rijker”. Dank jullie wel lezers, dank jullie wel boekenrecensenten, ook namens José!

Onderstaand een vogelvluchtoverzicht enkele recensies in de pers.

Op de website www.Vrouwenthrillers.nl staat Verzwegen bij de 10 beste & spannende boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs van dit moment.

En José kreeg onlangs haar eigen Boekenleesgroep bestaande uit vijf dames van de Nederlands en Vlaamse Boekengroep De Perfecte Buren die de roman momenteel lezen en recenseren onder leiding van Nancy De Brucker.

Een lovende 4 **** sterren recensie van Wendy Wenning op de boekenblog Passie voor boeken …

José Kruijer zet met ‘Verzwegen’ een dynamische roman neer. Keer op keer weet de auteur de lezer te verrassen met een onverwachte wending en ook al wordt er af en toe iets weggegeven, volledige duidelijkheid is er pas aan het einde van het verhaal. Een verhaal waarin veel gebeurd en geen enkel moment is er langdradigheid te bespeuren. Périne ondergaat een wezenlijke verandering waardoor het eerste gevoel langzaam weggevaagd wordt en vervangen wordt door sympathie. De fases waar zij doorheen gaat laat meeleven, en dit samen met de onderhuidse spanning zorgt ervoor dat dit boek zo snel mogelijk uitgelezen moet worden. Een parel van een roman!”

 

De damesredactie van De Telegraaf glossy VROUW verkoos Verzwegen als “Parel van een boek” voor haar lezeressen.

Boekenrecensent Moon Kager van MustReadsorNot was aanwezig bij de boekpresentatie en interviewde José Kruijer naderhand. Hun diepte-interview is te lezen op www.mustreadsornot.com

Haar conclusie was onder andere …

Deze parel verdient het om gelezen te worden. José heeft de personages zo neer gezet dat je je al snel vereenzelvigt met hen. Een compliment voor de schrijfster dat ze personages ook al zijn het er best veel, zo neer zet dat het verhaal klopt. De personages leiden het verhaal en geven het de juiste twist. De fijne sfeer in het boek maken dat je door blijft lezen, stoppen is een No Go. De ietwat romantische, spannende sfeer brengen je helemaal in de leesflow. Op de cover staat een roman, maar menig boek wat zo geschreven is met het milde spannende tintje noemt zich al snel literaire thriller. Door de ingrediënten welke Verzwegen bevat, zou dit zeker niet te veel gezegd zijn.

Een paginagroot prachtig interview met José Kruijer in het Noordhollands Dagblad.