Vooraankondiging: In november verschijnt het boek van Willem Bol

Share This:

Vooraankondiging – in november verschijnt bij onze uitgeverij het boek Costen ende Baeten, het verhaal van Willem Bol en zijn vrouw Simone Bol.

Sinds december vorig jaar zijn wij als uitgeverij ‘stilletjes’ achter de schermen bezig aan de totstandkoming van dit boek. Met hulp van twee journalisten schreef Willem Bol zijn verhaal over de financiële malaise van zijn gezin en zijn juridische strijd tegen grote verzekeraars. Een strijd via rechtbanken die anno nu nog steeds niet is afgewikkeld.
Zijn manuscript is thans gereed en verschijnt in november.

We noemen het ‘stilletjes’ want iedere keer als onze uitgeverij de afgelopen zeven maanden weer enkele hoofdstukken ontving waren wij ‘stil’ over de inhoud ervan.
Mocht iemand nog denken dat het een bizar of onwerkelijk verhaal is, het is meer dan bizar en meer dan onwerkelijk wat Willem en Simone is overkomen en nog steeds doorgaat.
Zij voeren al jarenlang strijd tegen enkele grote instellingen die zich verzekeraars noemen.

 

Want we verzekeren ons toch allemaal om ergens ‘van & voor verzekerd te zijn’?
Willem en Simone verloren niet alleen hun familiehuis, raakten zo goed als alles financieel in geld, letterlijk in materie en deels hun gezondheid kwijt.

Al vele kranten, tijdschriften en televisiepresentatoren interviewden Willem Bol en zijn vrouw de afgelopen jaren.
In het boek staan verbijsterende verhalen van frauderende keuringsartsen, geheimzinnige bezoeken van personen namens ‘de verzekeringsmaatschappij’, vreemde movements van belasting- & gemeenteambtenaren, met alle gevolgen van dien. Fysieke en schriftelijke bedreigingen, anonieme correspondentie aan journalisten, detectiverapporten en valsheid in geschrifte, door het rommelen van verzekeraar medewerkers met rechtbankvonnissen.
Willem Bol heeft alle schriftelijke bewijsstukken bijgesloten in zijn boek. Zodat lezers vanaf november waarschijnlijk ook ‘stil’ worden en zich, net als wij, afvragen: “Hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die bij of namens bedrijven werken die zo intens gemeen handelen, zo enorm gewetenloos zijn?”

Willem gebruikt rondom & in zijn boek Costen ende Baeten de quote:

“Het leven heeft mij geleerd dat men altijd eenzaam is wanneer het onrecht bestreden moet worden. Het enige wat men nodig heeft is een sterke vuist en een onbevreesd gemoed!” van de vermaarde Olie B. Bommel.
En dit geeft zonder meer zijn gemoedstoestand aan.

De aankondiging van het boek is al te vinden op alle bekende boekenwebsites van Libris, Bruna, Blz., AKO, Plantage Boekhandel, Readshop & bol.com

En is ook al te reserveren in de boekhandel. Sinds de aankondiging van het boek zijn er al veel exemplaren door belangstellenden besteld via de genoemde boekenwebsites.

Prijs 20,00 euro. In het boek, naast de persoonlijke verhalen van Willem Bol, ook alle bewijsstukken in de vorm van mailberichten, brieven, foto’s en andere onderliggende documenten. Het boek telt circa 336 pagina’s.

ISBN 978-94-91535-69-7