In zeer dierbare herinneringen aan onze schrijfster Carin Bruekers

Share This:

Zo droevig – onze lieve schrijfster Carin Bruekers is overleden. We zijn aangeslagen en stil. Morgen, donderdag 30 augustus, is de samenkomst in Sint-Michielsgestel & vanavond willen wij een eerbetoon brengen aan Carin Bruekers, zoals wij haar als schrijfster van De Slangenkuil hebben mogen kennen: een enorm dappere vrouw toen zij haar manuscript inzond. Gedreven, energiek, dol op goede & lange gesprekken en met grote mensenkennis. Elegant, met een vleug ijdelheid, doortastend maar ook bescheiden over haar indrukwekkende carrière – waarin zij ongelooflijk sterk bleef op momenten die er toe deden zowel qua werk als privé.
Carin ging vol verve voor haar boek: haar memoires bij de NAVO in de roemruchte jaren.

Ze vond het spannend toen haar boek uitkwam en genoot van de lancering bij Boekhandel Berkers in haar woonplaats Deurne. En ook – ondanks een warme zondag – enkele weken later bij Boekhandel De Ganzenveer in Helmond. De reacties van lezers, de kranteninterviews & de recensies over haar boek. De 1ste, 2de en 3de druk van haar NAVO ‘Slangenkuil’ boek, Carin was er blij mee maar ze wilde meer lezers, meer boeken en een nieuw boek schrijven. Haar enthousiaste plan vorig najaar om lezingen te gaan geven over haar boek kwam tegelijk met een enorm heftige uitslag na een bezoek aan een specialist. Wat begon met pijn – laag in haar rug, werd moedig door Carin gedragen om te herstellen, om beter te worden, om verder te willen leven.
Ze wilde zo graag, nog zo ontzettend graag enkele jaren haar leven vieren & vooral leven, omringd door en met haar familie en dierbare vrienden & vriendinnen. En met de weinige energie die Carin helaas nog had richtte zij Stichting Puck op om andere getroffenen aan deze ziekte bij te staan.

Mogen wij vanavond een ode brengen aan een moedig, gedreven vrouw zoals zo mooi op de rouwcirculaire:

“Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd in ons hart”.

Onze oprechte condoleances aan de familie van Carin, aan haar vrienden en vriendinnen, namens ons allen van de NAU Uitgeverij – Marianne Vork.

* In liefdevolle & met mooie herinneringen aan Carin Bruekers*